İZMİR 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Aliağa Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'nde incelemede bulundu. Yıldırım, inceleme öncesi gazetecilerin köprü ve otoyollarda kullanılan HGS'ye ilişkin sorusunu yanıtladı.

HGS'nin Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) yerine getirilen yeni sistem olduğunu kaydeden Yıldırım, KGS'de gişeye giren her aracın kart okutmak için bir süre beklediğine, bunun da trafiği olumsuz etkilediğine dikkati çekti. 

Yıldırım, HGS'nin Otomatik Geçiş Sistemi'ne (OGS) benzer bir sistem olduğunu ifade ederek, ''Bundan sonraki adım, gişeleri tutturmak için sürücüler yavaşlıyor, gişeleri kaldırıyoruz. Yukarıda 'tak' denilen kemerde algılayıcılar olacak. Sürücüler yolda engel yokmuş gibi geçecekler. Ağırlıklı olarak köprülerde ama tüm gişeler kaldırılacak'' diye konuştu.

Bakan Yıldırım, HGS'nin başarılı bir uygulama olduğunu ifade ederek, 1 milyon 50 bin kişinin HGS etiketi aldığını söyledi. 

KGS kullanıcılarından HGS'ye geçenlerin miktarının da yüzde 70'i geçtiğini belirten Bakan Yıldırım, KGS kartında bakiye olanlar için de 1 ay süre verdiklerini kaydetti.