İSTANBUL

İstanbul 6. İdare Mahkemesi, Kültür ve Turizm Bakanlığının Gezi Parkı'na Topçu Kışlası yapılmasıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararına karşı yaptığı itirazı oy çokluğuyla reddetti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nin, Taksim Topçu Kışlası Projesi'nin iptali davasıyla ilgili verdiği yürütmeyi durdurma kararına itiraz etti. 

İtirazı değerlendiren mahkeme heyeti, yürütmeyi durdurma kararını yerinde görerek, itirazı oy çokluğuyla reddetti. Karara muhalefet eden mahkeme başkanının, bakanlığın itirazının yerinde olduğunu ifade ettiği öğrenildi.

Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği yetkililerince, Kültür ve Turizm Bakanlığı aleyhine açılan "Taksim Parkı üzerine Topçu Kışlası adıyla alışveriş merkezi yapılmasına olanak tanıdığı ileri sürülen 27 Şubat 2013 tarihli, 139 sayılı Kültür Varlıkları Koruma Yüksek Kurulu kararının iptali ve yürütmenin durdurulması" talepli davada, İstanbul 6. İdare Mahkemesi,  "davanın durumu ve uyuşmazlığın niteliği gözetilmek suretiyle, davalı idare olan Kültür ve Turizm Bakanlığının savunması alınıncaya veya bilgi ve belgeler gönderilip yürütmenin durdurulması hakkında yeni bir karar alınıncaya kadar, yürütmenin durdurulması isteminin kabulüne" oy çokluğuyla karar vermişti.  Bu karara üye hakim muhalefet şerhi koymuştu.