ANTALYA - Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu Üyesi Kadir İnanır, "Gerçek sanatçı asla korkak ve kaçak olmamalı. Elini böylesine anlamlı ve güzel bir süreçte taşın altına tam anlamıyla koyabilmeli" dedi.

Grup üyelerinden Kadir İnanır, Tarık Çelenk, Lale Mansur, Muhsin Kızılkaya, Hüseyin Yayman ve Şükrü Karatepe, Antalya'da gençlik ve kadın dernekleri temsilcileriyle bir araya geldi.

İnanır, Kundu Turizm Bölgesi'ndeki Mardan Oteli'nde basına kapalı yapılan toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, barış sürecinin toplumun özgürce konuşmasını sağladığını söyledi.

Kan durduğu sürece kaygıların ortadan kalkacağını dile getiren İnanır, sürecin sonunun güzel olacağına inandığını ifade etti.

İki gündür Antalya'da vatandaşları dinlediklerini anlatan İnanır, "Kaçınılmaz olarak vatandaşlar fikirlerimizi öğrenmek için bizi zorluyor ama toplantıların, görüşmelerin sonucunda fotoğraf çekimleriyle mutlu bir şekilde dağılıyoruz. Bunun yansımasının çok güzel olacağına inanıyorum" diye konuştu.

İnanır, bir gazetecinin, "Neden akil insan oldunuz" şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı:

"Öyle olması gerekiyordu. Çünkü ben gerçek sanatçının toplumun sorunlarıyla yakından ilgilenen, sorunları ortadan kaldırmak için verilen mücadelede öncü olması gerektiğine inanan bir anlayışı temsil ediyorum. Bence gerçek sanatçı budur. Gerçek sanatçı asla korkak ve kaçak olmamalı. Elini böylesine anlamlı ve güzel bir süreçte taşın altına tam anlamıyla koyabilmeli. Barışa ve mutluluğa katkıda bulunmaya istekli olarak güçlü bir biçimde bu süreçte yer almalı."