TBMM 

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, partisinin Soma ve Ermenek başta olmak üzere yaşanan iş kazaları ve işçi ölümleri nedeniyle bakanlar Çelik ile Yıldız hakkında verdiği gensoru önergelerinin yarın görüşülmeyeceğini, ileri bir tarihte görüşüleceğini söyledi.

"Ermenek'te çalışmaların kritik bir noktada olduğu ve her iki bakanın çalışmaları yakından takip ettiğinin" kendilerine iletildiğini belirten Baluken, "Biz de tabiki, oradaki ailelerin mağduriyeti ve hala göçük altında bulunan maden emekçilerine ulaşma ile ilgili insani talep üzerinden değerlendirme yaptık. Cuma günü görüşülecek gensorular ileri bir tarihte görüşülecek" dedi.

Baluken, cuma günü görüşülmesi önerisinin AK Parti'den geldiğini ifade ederek, "Onlar böyle bir öneri getirince biz de böyle bir kaygının olmadığını düşündük. Ancak daha sonra böyle bir talep iletilince, bu konuda duyarsızlık içerisinde olmamız beklenemez" diye konuştu.

Tarih belirtmedik

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da gensoru önergelerinin ileri bir tarihte görüşüleceğini ifade ederek, "Tarihini belirtmedik, çünkü Ermenek'te 16 işçi kardeşimize henüz ulaşılamadı. Bu yöndeki çalışmalar halen devam ediyor. Acılı aileler yakınlarına bir an önce ulaşılması beklentisi içerisinde. Biz de bu nedenlerle, işçilere ulaşılması sürecinin hemen ardından, ileri bir tarihte gensorumuzu görüşeceğiz" dedi.

"Haftaya görüşülebilir mi?" sorusuna Buldan, "16 işçi ne zaman çıkarılacak bilmiyoruz. Haftaya dersek, o kardeşlerimize haftaya ulaşılmazsa bu sefer tekrar ertelemek durumunda kalacağız. O insanlara ulaşılır ulaşılmaz, bu önergemizi tekrar hayata geçireceğiz, bu konuda netiz" yanıtını verdi.