ANKARA – 4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanlığınca ağaç dikme etkinliği gerçekleştirildi.

General Eşref Akıncı Kışlasındaki törene 4. Kolordu Karargahı ve bağlı birlikler ile 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı, Kara Harp Okulu Komutanlığı, Jandarma Astsubay, GATA Sağlık Astsubay, GATA Hemşirelik, Bando Astsubay meslek yüksek okulları, Ankara’daki şehit aileleri ve gaziler, TEMA vakfı, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu ve Mamak ilçesindeki bazı ilköğretim okullarından öğrenciler katıldı.

4. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İlhan Talu, etkinlikteki hedeflerinin çocuklar olduğunu söyledi.

Çocuklara ağacın, ağaç dikmenin vatanı vatan yapmak için ne kadar önemli olduğunu ders mahiyetinde çocuklara göstermek istediklerini belirten Talu,  yeni nesilleri vatanını seven kitleler olarak yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Kurmay Albay Ömer Demirbilek de ulusal egemenlik ve çocuk bayramının kutlandığı bugün, gelecek nesillere bırakılacak en önemli miraslardan ülkenin orman varlığına katkıda bulunmak üzere toplandıklarını belirtti.

Türkiye'de her yıl yaklaşık 400 bin hektar alanın erozyon nedeniyle kaybedildiğini anlatan Demirbilek, toprakların yüzde 73'ünün erozyona tabi olduğunu söyledi.

Küresel ısınmanın neden olduğu su yetersizliği de göz önüne alındığında ormanlara sahip çıkmanın öneminin bir kez daha anlaşıldığını dile getiren Demirbilek, bunun yolunun ise mevcut olanları koruma ve ağaçlandırma olduğunu kaydetti.

Vatani hizmetini yerine getiren erbaş ve erlerin vatandaşlık duygusu, sorumluluk bilinci ve etik değerlere saygılı olma konusundaki düşüncelerini geliştirmek amacıyla fidan dikmelerinin sağlandığını anlatan Demirbilek, silahlı kuvvetlerin bu çalışmalarına kimi zaman vatandaşların, kimi zaman da çocukların katıldığını ve bu bilince ortak olduğunu belirtti.

Dikim alanındaki toprak analizinin Ankara Orman Müdürlüğü tarafından yapıldığı bilgisini veren Demirbilek, Eylül 2013-Nisan 2014 döneminde 108 bin 942 fidan dikildiğini bildirdi.

18 Mart Şehitler Günü etkinlikleri kapsamında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel tarafından davet edilen şehit ailelerinin katılımıyla düzenlenen fidan dikimi nedeniyle "18 Mart Şehitler Korusu" adı verilen koruluğa, bugün 908 fidan daha dikileceğini aktaran Demirbilek, böylece fidan dikimi yapılan alan 3 bin 670 dönüme ulaşacağını söyledi.

Demirbilek, dikimi yapılacak fidanları tanıttı ve nasıl dikim yapılacağını anlattı. Bu arada, Garnizon Komutanı Korgeneral Talu da çocuklarla ilgilenerek, bilgi verdi. Daha sonra mavi selvi, sarı çam, ladinlerden oluşan fidanlar, katılımcılar tarafından dikildi.

Bazı şehit yakınları, fidan dikimi sırasında göz yaşı döktü, fidanları destekleyen çıtalara şehitlerinin ismini yazdı.