Genelkurmay Başkanlığı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma başlattı. Özellikle birliklerde o gün nöbetçi olan personel hakkında araştırma yapılıyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde bir grup FETÖ üyesince gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından harekete geçildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, darbe girişiminin ardından başlattığı soruşturmanın yanı sıra Genelkurmay Başkanlığı da kurum içinde soruşturma yürütüyor.

Ortaya çıkarılanların yanı sıra söz konusu darbe girişimini destekleyenlerin olup olmadığıyla ilgili olası ihmalin de araştırıldığı soruşturma kapsamında özellikle birliklerde o gece nöbet tutan personel hakkında incelemelerde bulunuluyor. Nöbetlerin personel tarafından bilinçli yazdırılıp yazdırılmadığına da bakılıyor.

Korsan bildiriler kaldırıldı

Öte yandan, Genelkurmay Başkanlığı, FETÖ üyesi grup tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin izlerini silmek için de harekete geçti.

Bu kapsamda ilk olarak terör örgütü üyelerinin Genelkurmay Başkanlığının internet sitesine darbe girişiminin gerçekleştiği gece ve sabah saatlerinde koyduğu korsan bildiriler silindi. İlki saat 00.45, ikincisi saat 01.20, üçüncüsü saat 03.10 ve dördüncüsü de 06.50'de yayımlanan sözde bildiriler, 16 Temmuz'da akşam saatlerinde siteden kaldırıldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve komutanların yeniden karargaha gelmesinin ardından yapılan bu düzenleme sonrasında site hizmete sunuldu.

"Ordu millet el ele"

Darbe girişiminin ardından karargaha dönen Orgeneral Akar'ın emriyle karargahtaki dijital panodan, Türk bayrağı fotoğrafı ile "Hakimiyet milletindir" ve "Ordu millet el ele" yazıları paylaşıldı.