BURSA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, merkez Nilüfer ilçesinde, hayırsever iş adamı Nihat Aslanoba tarafından yaptırılan Havva Aslanoba Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin açılış törenine katıldı.

Okulun, pansiyonu, oteli ve birçok sosyal imkanının bulunduğunu dile getiren Arınç, muazzam bir eğitim kompleksi yapıldığını anlattı. Böyle bir eğitim kurumunu yapmanın her kişinin harcı olmadığını vurgulayan Arınç, şöyle konuştu:
''Bu nedenle, dostlarımıza teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki, bu okuldan çok değerli yöneticiler yetişecek. Her biri, hem kendi mesleklerinde başarılı olacak hem de ilerleyebilirlerse ülkemize, en güzel noktalarda hizmet edecekler. Cehalet, bütün kötülüklerin anası ve temelidir. Bilgi de bütün iyiliklerin membasıdır. Nüfusu genç olan ülkeyiz. Milli eğitime isterseniz 60 milyar lira verin, isterseniz 70 milyar lira ayırın, bunlarla bu kadar böyle bir genç nüfusa, nitelikli eğitim imkanları hazırlamak çok zor. Bu yüzden vatandaşlarımızın yardımlarına ve katkılarına ihtiyacımız var. Her şeyi kamu harcamasıyla yapmak mümkün değil. Bu tür katkıları her zaman önemsedik ve destekledik.''

Gençlerin hem milli hem manevi duyguları olması hem de çağdaş tüm eğitim imkanlarından istifade etmelerinin büyük önem taşıdığına dikkati çeken Arınç, ''Çok güzel öğrenmeli ve iş yapmalılar. Meslek lisesi açmak, iki kat daha kıymetli çünkü, ülkemizde ara teknik eleman ihtiyacı var. 'Ne iş verirsen yaparım ağabey' diye kapıya gelenlere, 'ne iş yaparsın?' diye sorduğumuzda 'her işi' dediler. Aslında hiçbir şey bilmiyorlar'' diye konuştu.