HATAY - AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Antigua-Barbuda bandıralı gemide dün planlanan tahliye çalışmaları hava muhalefeti nedeniyle bugüne ertelendi. Hava şartlarının uygun olmasıyla sabah saatlerinden itibaren başlayan çalışmalarda gemideki Türkiye ve Rusya'ya ait yükler tahliye ediliyor.
Rusya'ya gönderilecek 68 tonluk rafineri malzemesi ile sivil amaçlı kullanılmak üzere Türkiye'deki bazı firmalar için ithal edilen 313 ton patlayıcı madde, fitil ve kapsül, gemideki iki vinç ve limandaki diğer iş makineleri aracılığıyla indiriliyor.
Özellikle Rusya yüklerinin ağır olması nedeniyle çalışmalar yavaş ilerlerken, tahliye edilen Türkiye yükü ise limana gelen tırlara yükleniyor. 313 tonluk Türkiye yükü, tırlarla farklı illerde kurulu altı ithalatçı firmaya götürülecek.
Çalışmaların hava şartları elverdiği sürece devam edeceği, Türkiye ve Rusya yüklerinin tahliyesinin iki gün süreceği öğrenildi.
Bu çalışmaların ardından Suriye'ye gönderilen 962 parçadan oluşan 945 tonluk termik santral aksamı ve jeneratörün tahliyesinin gerçekleşeceği bildirildi.
Suriye yükünün içinde silah olup olmadığının anlaşılması için detaylı incelemeye alınacağı, çalışmaların önümüzdeki hafta içinde ancak sonuçlanacağı belirtildi.