ÇANAKKALE

Ege Denizi'nde seyreden Rus savaş gemisinden kendilerine uyarı ateşi açıldığı iddia edilen Türk balıkçı teknesinin reisi Muzaffer Geçici, "Ne ateşini ne de bir gemi gördük ama çocuklar bana 'Bu ne gemisi?' dediler. 'Bizim gemilerden değildir, herhalde NATO gemisidir' dedim. Dikkatimizi de çekmedi. Böyle bir şey görmedik" dedi.

Çanakkale'nin Ezine ilçesi Geyikli beldesindeki iskeleye yanaşıp avladıkları balıkları toptancıya teslim eden "Geçiciler Balıkçılık 1" teknesinin kaptanı Geçici, gazetecilere yaptığı açıklamada, uluslararası sularda avlandıklarını söyledi.

Avlandıkları bölgelerin aynı zamanda diğer gemilerin geçiş güzergahında olduğunu belirten Geçici, şunları dile getirdi:

Haydi ben böyle bir şey görmedim, 30 adam çalışıyor, onlar da mı görmedi?" 

Geçici, sahil güvenlik ekiplerinin kendileriyle görüştüğünü ifade ederek, geçtikleri güzergahın cihazda kayıtlı olduğunu anlattı.

Geçici, "Nerelerden geçtiysek izi vardır. Zaten uluslararası sularda ve kendi kara sularımızda çalışıyoruz. Onun haricinde başka bir şey yok" ifadesini kullandı.

Herhangi bir ses duymadıklarına değinen Geçici, söz konusu Rus gemisinin yaklaşık bir mil yakınından geçmiş olabileceklerini vurguladı.

Muzaffer Geçici, 40 yıldır denizlerde çalıştığını ve ilk kez böyle bir durumla karşılaştığına işaret ederek, şunları kaydetti:

Duruyordu, biz de gidiyorduk. Biz rota filan kırmadık. 'Yok, onun üzerine gidiyormuşuz da rota kırmışız.' Öyle bir şey söz konusu değil. Çatışma olasılığı hiç yok. Onun üzerine yol yok ki çatışma olasılığı olsun."