DİYARBAKIR  - Gaziantep'te kaçırılan iş adamı Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Yorulmaz ve Kılıçlar köylerine düzenlenen operasyonla kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, 27 Kasım'da Gaziantep Adliyesi'ne bir kilometre mesafedeki otomobilinin önü iki araçla kesilerek kaçırılan iş adamı Ahmet Şireci, Gaziantep ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ile Diyarbakır Jandarma Komutanlığı'nca rehin tutulduğu Yorulmaz ve Kılıçlar köylerine dün gece düzenlenen operasyonla kurtarıldı.

Kurtarılan iş adamı Şireci, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven ile rehin tutulduğu yeri helikopter ile keşif yaptıktan sonra Diyarbakır Polisevine getirildi.

Şireci, polisevi çıkışında gazetecilerin sorusu üzerine "Diyarbakır ve Gaziantep Emniyet Müdürlüğü bir devlet başkanına bile yapılamayacak bir operasyonla beni kurtardı" diyerek, operasyonu yürüten güvenlik güçlerine teşekkür etti.

Şireci, soruşturmanın selameti açısından daha fazla bilgi vermek istemediğini belirtti.

- "Kimsenin canı yanmadı"

İl Emniyet Müdürü Güven ise iş adamının dün gece Lice ilçesine bağlı Kılıçlar ve Yorulmaz köylerine düzenlenen operasyonla kurtarıldığını söyledi.

Operasyonda çatışma yaşanmadığını ifade eden Güven, şöyle konuştu:

"Gaziantep polisinin bir çalışması bu. Ahmet Bey kaçırıldığı sırada yanında bir arkadaşı varmış. Onu bırakıp Ahmet Beyi kaçırmışlar. Kaçırıldığı an ihbar yapılmış. Gaziantep polisi kimlerin kaçırabileceğini teknik açıdan takiple ederek Diyarbakır'a bizim kullanabileceğimiz donelerle geldi. Biz de istihbarat ve asayiş ile diğer tüm birimlerin çalışması ile olayın jandarma bölgesinde olması nedeniyle onların da desteği ile operasyonu gerçekleştirdik."

"İş adamının kaçırıldığı yeri nokta olarak bilmiyorduk. Bu nedenle başta operasyon yapmayı uygun görmedik, hayatını tehlikeye atmak istemedik. Belki sığınakta belki bir mağarada tutuyorlardı. Gittiğimizde iş adamını öldürebilirler' endişesi ile biraz daha bekleyelim ve bilgileri geliştirelim dedik" diyen Güven, operasyonda teknik takip kullanıldığını kaydetti..

Güven, olayla ilgili polis ekiplerinin Şanlıurfa'da operasyon düzenlediğini dile getirerek, şöyle dedi:

"Orada da çalışma yapıldı. Şahısların köyden çıkışını aldık. Bir öncü araç kullandılar. Önce araç uygulama noktamıza geldi. İşkillenmesinler diye onları bıraktık, gittiler. Daha sonra diğer aracın yönünü tespit ettik. Aynı araçta Ahmet Beyi şahıslarla aldık. Olayla ilgili Diyarbakır'da 4, Gaziantep'te de 2 kişi gözaltına alındı. Operasyonda hiç silah ateşlenmedi, kimsenin canı yanmadı. Güzel bir operasyon oldu. Ahmet Bey daha önce hiç tehdit almamış. Hatta 'Bu benim başıma nasıl geldi?' diye düşünüyor. Kendisi çok güzel, çok da sevilen bir insan."

- "Büyük silahlarla senet imzalatmışlar"

Gazetecilerin sorusu üzerine Güven, kaçırılma olayı ile ilgili büyük bir ön hazırlık yapıldığının görüldüğünü, iş adamı Şireci'yi kaçıranların bu işi profesyonelce yapmaya çalışan bir grup olduğunu belirtti.

Güven, iş adamının kötü muamele görmediğini, darp ve cebirde bulunulmadığını vurgulayarak, "Fakat büyük silahlarla senet imzalatmışlar. Henüz senetler ele geçirilemedi. Arkadaşlar araştırıyor. Araştırma sonucu çıkacaktır. Operasyonda da silah çıkmadı" dedi.

Polisevinde bir süre dinlendikten sonra Gaziantep Emniyet Müdürlüğü yetkililerine teslim edilen Şireci, karayolu ile Gaziantep'e götürüldü.

Ahmet Şireci, 27 Kasım'da adliyeye bir kilometre mesafede otomobili durdurularak iki araçta bulunan kişiler tarafından kaçırılmıştı. İş adamının bulunması için Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde konusunda uzman bir cumhuriyet başsavcıvekili, iki cumhuriyet savcısı ve 50 kişilik polis ekibi oluşturulmuştu. Kaçırılan iş adamının bir şirketi, geçen yıl İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından yayımlanan "Türkiye'nin 500 Büyük Kuruluşu" listesinde yer almıştı.