İSTANBUL

Fotoğraf sanatçılarıİstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından düzenlenen maratonda 2. Abdülhamid'in eserlerini fotoğraflayacak.

Abdülhamid Han'ın vefatının 100. yılı anma etkinlikleri kapsamında yapılan "Sultan II. Abdülhamid Han'ın Dersaadeti Foto Maratonu" 28 Ocak'ta gerçekleştirilecek.

Maraton için kayıtlar, "www.ikinciabdulhamidindersaadeti.com" internet sitesinden veya yarışma günü 08.00'de Darülaceze'de kurulacak çadırda yaptırılabilecek.

Tüm fotoğraf sanatçılarına ve halka açık olan yarışmada ilk fotoğraflama da Darülaceze'de olacak. Yağmurluk ve harita verilen yarışmacılar daha sonra otobüslerle Yıldız Hamidiye Camisi'ne götürülecek ve 8 saatte bitirilmesi gereken 8 kilometrelik maratona başlanacak.

Birinciye 7 bin 500 lira

Başlangıçtan itibaren, 2. Abdülhamid dönemine ait 28 yapının fotoğraflanacağı yarışma, 2. Abdülhamid'in metfun bulunduğu Sultan II. Mahmud Türbesi'nde sona erecek.

İsteyen katılımcıların yaya hareket edebileceği maratonda, yarışmacılar iki nokta arasında toplu taşıma araçları dışında araç kullanamayacak.

Yarışmacılar, bitiş çizgisinde kurulan standlarda onaylattıkları fotoğrafların, 48 saat içinde e-transfer yoluyla en fazla 10'unu jüriye ulaştıracak.

Kazananların 8 Şubat'ta Osmanlı Arşivleri Konferans Salonu'nda düzenlenen törende açıklanacağı yarışma sonucunda, birinciye 7 bin 500, ikinciye 5 bin, üçüncüye 2 bin 500 lira ödül verilecek ve 50 fotoğraf telif bedeli ödenerek sergilenecek.