İSTANBUL - Alınan bilgiye göre, Karadeniz'de etkili olan fırtına, Şile ve Kilyos açıklarında iki geminin seyrini olumsuz etkiledi.

Solna Denizcilik Şirketi'ne ait ''Volgo-Balt 199'' adlı St. Kitts Nevis bandıralı 2 bin 516 grostonluk 110 metre boyundaki geminin, AIS sinyali ve iletişimi saat 10.20 civarında Şile açıklarında kesildi.

Bunun üzerine İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi'nce ''Kıyı Emniyeti-1'', ''Kıyı Emniyeti-3'' ve ''Kurtarma-4'' römorkörü bölgeye sevk edildi.

Gemiden en son saat 10.30 itibariyle ''EPİRB'' sinyali alındı. Sahil Güvenlik Komutanlığı da arama çalışmalarına destek için Şile açıklarına bir helikopter gönderdi.

Kaptan: Şiddetli fırtınaya maruz kaldık

Rusya'dan Antalya'ya giden, 3 bin 300 ton ağırlığında kömür taşıyan gemide 11'i Ukraynalı, 1'i Rus 12 kişilik mürettebat bulunduğu belirtildi.

Bu arada, Solna Denizcilik Şirketi yetkilisi, söz konusu gemi ile irtibatın sabah 10.00 itibariyle kesildiğini, durumu hemen ilgililere bildirdiklerini kaydetti.

Yetkili, yaptıkları son görüşmede geminin kaptanının şiddetli fırtınaya maruz kaldıklarını ifade ettiğini belirterek, gemiden daha sonra haber alınamadığını bildirdi.

Kilyos'ta sürüklenen gemide can kaybı yok

Öte yandan Kilyos açıklarında da ''BBC Adriyatic'' adlı kuru yük gemisinin sürüklendiği yönünde ihbar alan ekipler, römorkörleri bölgeye gönderdi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Kilyos'ta sahile sürüklenen gemide herhangi bir can kaybının tespit edilmediğini ve kurtarma çalışmalarını sürdürdürüldüğünü bildirdi.