Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında emniyet amiri ve şube müdürlerinin de bulunduğu 51 emniyet personeli, sorgularının ardından adliyeye gönderildi. Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan, aralarında 9 şube müdürü, bir emniyet amiri, 41 komiser ve komiser yardımcısının da bulunduğu zanlıların sorguları tamamlandı. Zanlılar, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İZMİR

İzmir merkezli 5 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 25 zanlıdan 7'si tutuklandı. Savcılık sevk evrakı üzerinden 14 zanlı tutuklanma, aralarında eski İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın da bulunduğu 11 kişi ise adli kontrol şartıyla nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Zanlılardan 7'si "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklanırken, eski İzmir Valisi Kıraç ile 17 zanlı, yurt dışı yasağı getirilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KASTAMONU

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 2 emniyet mensubu tutuklandı.  Alınan bilgiye göre, İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli komiser Halil Özkan ile polis memuru Süleyman Çöl'ün adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına cumhuriyet savcısı itiraz etti. Bunun üzerine yeniden gözaltına alınan zanlılar, adliyeye sevk edildi.  Mahkemeye çıkartılan Özkan ve Çöl, tutuklandı.

HATAY

Hatay'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder'in de aralarında bulunduğu 15 akademisyen ve idari personel tutuklandı.