İSTANBUL

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında, örgütün Jandarma Genel Komutanlığı "abisi" olduğu öne sürülen Şemsi Zafer Yalçın ile yine Jandarma yapılanması içerisinde ''müdür'' seviyesindeki şahıs olduğu tespit edilen Ziya Abay hakkında, ''silahlı terör örgütü yöneticisi olmak'' suçundan yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında yürütülen soruşturma kapsamında alınan ifadeler doğrultusunda örgüte ilişkin yeni isimlere ulaşıldı.

Yeni isimler üzerinden teşhis de yaptıran savcılık, Zafer Kod adlı Şemsi Zafer Yalçın ve Halit kod adlı Ziya Abay hakkında, ''FETÖ/PDY yöneticisi olmak'' suçundan haklarında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

Savcılığın talebini kabul eden İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği kararında, şüphelilerden Şemsi Zafer Yalçın'ın FETÖ/PDY örgütünün "Jandarma Teşkilatı Yapılanması" içerisinde ülke çapındaki örgüte mensup personelin ''manevi abisi'' ve örgüt elebaşısı Fetullah Gülen'in talebelerinden olduğu, diğer şüpheli Ziya Abay'ın ise yapılanma içerisinde yönetici vasfını haiz ''müdür'' tabir edilen görevde faaliyet gösterdiği kaydedildi.

Söz konusu şüphelilerin de firari konumda oldukları, bu nedenle kendilerine çağrı yapılamadığı, tüm aramalara rağmen de kendilerine ulaşılamadığı vurgulanan kararda, bu nedenlerle şüpheliler Yalçın ve Abay hakkında ''FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yöneticisi'' olmak suçundan yakalama kararı çıkarılmasına hükmedildiği belirtildi.