Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) dini duyguları istismar ederek topladığı "himmet" paraları ile ilgili soruşturması kapsamında 4'ü tutuklu 12 kişinin yargılanmasına başlandı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Asım Selçuk, Fevzi Umucu, Mikail Kılınç ve Hasan Hüseyin Zedef ile tutuksuz sanıklar Fatih Kaya, Rüstem Kahraman, Ekrem Bulut, Emin Aytaş ve avukatları katıldı.

Duruşmada, kimlik tespiti ve iddianamenin özetlenmesinin ardından sanıkların beyanına geçildi.

Sanıklardan Asım Selçuk, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Muhasebe elemanı olarak Maltepe Dershanelerinin bağlı olduğu şirkette işe başladığını anlatan Selçuk, kendi hesabından şirketin hesabına yatırılan 77 bin 600 liranın dershane müşterilerinden nakit tahsil edilen miktar olduğunu, himmet ile alakasının bulunmadığını savundu.

Selçuk, dosyanın diğer şüphelilerinden Asım Uçmak'ın kendisine gönderdiği 3 bin 542 liranın ise bu kişinin şirketten aldığı avansın geri ödemesi olduğunu ileri sürdü.

Selçuk, çalıştığı kurumun FETÖ ile bağlantısı bulunduğunu bilip bilmediği yönündeki soruya, "Bilmiyordum desem yalan olur ama ekmek parası için çalıştım" karşılığını verdi.

Sanık Selçuk, tutuksuz yargılanmayı ve beraatini talep etti. Duruşma diğer sanıkların beyanlarıyla devam ediyor.

İddianame

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Velihattin Eldemir'in yürüttüğü soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, sanıkların topladığı paraları Bank Asya üzerinden yurt dışındaki "Gülenist" kuruluşlara transfer ettiklerine yer verildi.

MASAK raporunun da yer aldığı iddianamede, sanıkların topladıkları paraları ABD merkezli Texas Gulf Foundation, Brooklyn Amity School, Pinnacle Education Services Inc, Metropolitan Education - Consulting Inc ve The Respect Institute Inc isimli kuruluşlara aktardıkları belirtildi.