Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik pilotlara ilişkin soruşturma kapsamında itirafçı olan pilot üsteğmen, yapı hakkındaki bildiklerini ayrıntılarıyla anlattı.

Konya merkezli 17 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında yürütülen operasyonda itirafçı olan bir pilot, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki ifadesinde, "Gülen cemaati" olarak bilinen yapıyla ortaokul, askeri lise ve hava harp okulu yıllarında, uçuş eğitimi ile meslek hayatında teması olduğunu belirtti.

Bu sürece ilişkin yaşadığı, gördüğü ve bildiği her şeyi anlatmak istediğini vurgulayan itirafçı, deneme sınavlarında yüksek puan alınca yapının kendisiyle irtibata geçtiğini ifade etti.

Ortaokulda dershane kayıt sürecinde bir örgüt abisinin kendilerini yapıyla bağlantısı olmayan başka bir dershaneye gitmesi konusunda yönlendirdiğine işaret eden itirafçı, okul ve dershane haricinde haftada 2 veya 3 gün öğrenci evine gitmeye devam ettiğini bildirdi.

Evlerde Fetullah Gülen'den bahsedildiği ve kitaplarının okunmasının istendiğini anlatan itirafçı, "Öğrenci evinde askeri okullarla ilgili tanıtım videosu izletildi. Daha sonra bize 'Askeriyede sizin gibi vatanı ve milletini seven, dini bütün gençlere ihtiyaç var' gibi konuşmalar yapıldı. Gelinen bu süreçte söz konusu kişilerin öğrencilerle kendi amaçları doğrultusunda askeri birimlere yönlendirmek için ilgilendiklerini anladım." şeklindeki bilgileri paylaştı.

Çıkarları doğrultusunda her şeyi yapmışlar

Örgüttekilerin yönlendirmesiyle askeri lise sınavlarına başvurduğuna dikkati çeken itirafçı pilot üsteğmen, şunları kaydetti:

"Yazılı sınavı kazandım. Sınavda olduğu gibi mülakata yönelik de çalıştırıldım. Mülakata giderken hazırlamam gereken evraklarda annemin başının açık fotoğrafının olması gerektiği söylendi. Durumu ilettiğim annem, talebe sıcak bakmadı. Bunun üzerine benimle ilgilenen abi evimize geldi. Başı açık fotoğraf çektirmek istemeyen annemi, daha önce aynı durumla karşılaşılan bir ailede, 'Çocuğun babasının rüyasına Peygamber Efendimiz gelmiş. Eşinin başını açtırarak fotoğraf çektirmesini söylemiş. Bu nedenle bu olayın dini yönden önemi çok büyük' diyerek ikna etti. Bu kişi annemle görüşmesinde, başı açık fotoğraf çektirmek günahsa kendilerinin bu duruma kefil olacağını söyledi."

"Sizin sahabelerden farkınız yok"

Askeri lise bittikten sonra izin döneminde ailesinin yanına gittiğini aktaran itirafçı, bir gün evdeyken kendisiyle ilgilenen örgüt abisinin rızaları olmamasına rağmen aniden içeriye girdiğini belirtti.

İtirafçı, ailesinin durumunu öğrenmesinden korktuğu için evine gelen kişiyle dışarıya çıkıp bir parkta oturduklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bana, 'Buluşmalara gelmiyor, telefonlara bakmıyorsun. Çok önemli olmasa o kadar yolu gelmezdim. Telefon numaranı da değiştirmişsin' gibi konuşmalar yaptı. Peşimi bırakması düşüncesiyle 'Hava harp okulu çok zor. Eğitimleri ağır. Zaten okulu bırakıp, üniversitede okumak istiyorum. Askerliğin bana göre olmadığını anladım' dedim. Okulu bırakacağımı düşünen abi, 'Öyle bir şey sakın yapma. Sana hakkımı helal etmem. Bu iş bizim için çok önemli. Sizler Peygamber tarafından müjdelenen insanlarsınız. Peygamberimiz zamanındaki sahabeler de sizin yaptığınız işi yapıyorlardı. Sizin onlardan hiçbir farkınız yok' diyerek, beni dini yönden etkilemeye çalıştı. Sonra da yine benimle buluşmak istediğini söyledi. Nerede, ne zaman buluşacağımı aktardı. Askeri lisedeyken açıkça namaz kılmamam, oruç tutmamam, cuma namazlarına gitmemem, abdestimi teyemmüm yaparak almam konusunda uyarılarda bulunuldu. Kendileriyle irtibatımı ailemden bile gizlemem istendi."