ÇANAKKALE - Çanakkale'de Kuzu Limanı açıklarında karaya oturan feribotun bulunduğu bölgeden kurtarılması için çalışma başlatıldı.

Dün saat 15.00'te Eceabat ilçesindeki Kabatepe Limanı'ndan ayrılıp, Gökçeada'ya hareket ettikten sonra Kuzu Limanı açıklarında rotasından çıkarak karaya oturan "Gökçeada-1" adlı feribot için Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğüne ait "Kurtarma-7" adlı römorkörle kurtarma çalışması yapılıyor.

Feribotun bulunduğu sığ bölgeden kurtarılması için römorkörden halat alınıp, çeki işlemi başlatıldı.

Yetkililer, feribotun yüzdürülmesinin ardından Kuzu Limanı'na bağlanacağını, ardından dalgıç ekiplerince su altı sörvey işleminin yapılacağını ifade etti.

Yolcular olay anını anlattı

Sefer sırasında feribotta bulunan Mustafa Özgür Bacak, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın yaşandığı ilk 3 saat hiçbir yetkilinin kendilerine açıklama yapmadığını öne sürdü.

Can yeleği dolaplarının kilitli olduğunu fark ettiklerini ve bazı yolcuların kilitleri kırıp diğer yolculara yelek dağıttığını anlatan Bacak, şöyle konuştu:

"Saat 16.10 gibi limana yaklaştık. Aşağıya arabama gittim. Tam o sırada büyük bir gürültü ve sarsıntı oldu. Biz deprem olduğunu zannettik. Büyük bir panik havası vardı. Gemide yetkili kimseyi bulamadık. 3 saat boyunca aşağıya yolcuların bulunduğu noktaya hiç gelinmedi. Filika sorduk, 'bozuk' dediler. Can yeleği dolaplarının kilitli olduğunu gördük. Bazı yolcular kilitleri kırdı. Çeşitli iddialar var. Kaptanın ve yardımcısının dümen mahallinde olmadığı söyleniyor."

Yolculardan Kemal Selman Uygun ise yanındaki arkadaşıyla geminin limana girmediği yönünde aralarında konuşma geçtiğini söyledi.

Bunun üzerine durumu anlamak için dışarıya çıktıklarını ifade eden Uygun, şöyle devam etti:

"O sırada geminin karaya oturma olayı meydana geldi. Büyük bir gürültü ve sarsıntı yaşandı. 3 kez falan gemi havaya kalkıp zemine vurdu. O sırada panik yaşandı. Bizler insanları sakinleştirmeye çalıştık. Ağlayanlar vardı, elimizden bir şey gelmedi. Gemi karaya oturdu. Çok şükür biz daha düzgün bir yerde karaya oturmuşuz. Yoksa daha büyük kayaların olduğu yerde vursaydık, geminin altı derin yara alıp belki de batabilirdi."

Öte yandan, feribotun karaya oturduğu bölgede jandarma ekiplerince geniş güvenlik önlemi alındı. Bölgeye basın mensuplarının dışında kimse alınmazken, kayalıkların üst bölümüne çıkan vatandaşlar cep telefonlarıyla kurtarma çalışmalarını görüntülemeye çalıştı.

Muhabir: Burak Akay