ANKARA - Engelliler Konfederasyonu üyesi bir grup engelli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı önünde toplandı. Taleplerini içeren sloganlar atan gruptakiler adına açıklama yapan Konfederasyon Başkanı Turhan İçli, Bakan Şahin'in engellilerin memur olarak istihdamına ilişkin merkezi bir sınav yapılarak bunun sonucunda 20 bin engellinin istihdam edileceğini söylediğini ileri sürdü.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in ise bu rakamın 3 bin 512 olduğunun açıkladığını belirten İçli, ''Bakan Şahin'in açıklamaları engelliler kitlesi içinde büyük beklentiler ve umutlar yaratmış, sonuçta ise düş kırıklığına yol açmıştır '' dedi.
Bakan Şahin'i açıklamalarından dolayı eleştirdiklerini de ifade eden İçli, verilen sözün tutularak yıl içinde 20 bin engelli memurun istihdam edilmesi talebinde bulundu.
Açıklamanın ardından Bakanlık yetkilileri, Bakan Şahin'in grubu temsilen bazı engellileri makamında kabul edeceği bildirildi. Makamında engellilerle görüşen Şahin, hak temelli bir mücadele verdiklerini söyledi.
Makamına gelenlerin sorunları hakkında bilgiye sahibi olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Şahin, ''Arkadaşlarımızın yaptığı basın açıklamasını da ileri demokraside ülkemizin geldiği nokta olarak görüyorum. Onların hak arama mücadelesinde yanlarında olduğumuzu de belirtmek istiyorum'' diye konuştu.

Bakan Şahin'i alkışlarla uğurladılar
Engellilere yönelik özel sektördeki boş kadrolar için de çalışacaklarını söyleyen Şahin, tüm engellilerin taleplerini yerine getirmek için uğraştıklarını söyledi.
Konfederasyon Başkanı İçli ise ''Biz bir hayal kırıklığını ifade etmek için buraya geldik. Basın açıklamamıza rağmen Bakanımızın bizi kabul ederek sorunlarımızı dinlemesi takdirlik bir davranıştır'' diye konuştu. Sosyal meselelerde devletin genellikle sivil toplum kuruluşlarının karşısında bir duruş sergilediğini de savunan İçli, Bakan Şahin'in kendilerine verdikleri destekten duydukları memnuniyeti de dile getirdi.
Görüşmenin ardından İçli'ye eşlik eden Şahin, bakanlığın önünde bekleyen görme engellilerin yanına indi. Onların sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini ifade eden Şahin, sorunlarının çözümü için çalıştıklarını kaydetti.
Bakan Şahin engellilerin arasından ayrılırken gruptakiler tarafından alkışlarla uğurlandı. 
Grup daha sonra olaysız şekilde bakanlık binasının önünden ayrıldı.