ANKARA

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, asgari ücrette yapılacak artıştan memnuniyet duyduklarını belirterek, "İşçi, memur daha çok kazanacak ki esnaf iş yapsın" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun iş dünyası ve çalışma hayatı temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıya katılan Palandöken, AA muhabirine, AK Parti'nin seçim vaatlerinin yerine getirilmesi konusunda Davutoğlu'nu çok kararlı gördüğünü, bunun da kendisini mutlu ettiğini söyledi. 

İşveren kesimi temsilcilerinin, asgari ücret artışının kendilerine maliyeti konusundaki teknik hesapları ilettiklerini anlatan Palandöken, "Maliye Bakanı, bunlara karşı hazırlıklıydı. Hatta zaman içerisinde asgari ücretin bin 300 liranın üzerine de çıkabileceği izlenimi edindim. Bu da esnafımız açısından olumlu bir durum" değerlendirmesinde bulundu. 

Esnaf kesimi olarak asgari ücretin bin 300 liraya yükseltilecek olmasına olumlu yaklaştıklarının altını çizen Palandöken, "Asgari ücretin artacak olmasını memnuniyetle karşılıyoruz. İşçi, memur daha çok kazanacak ki esnaf iş yapsın" ifadelerini kullandı.