İSTANBUL

Emniyette "Paralel Devlet Yapılanması" iddialarına ilişkin İstanbul merkezli 13 ilde emniyet personeline yönelik operasyonda gözaltı sayısının 27'ye yükseldiği öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, 22 Temmuz 2014'te başlatılan "Paralel Devlet Yapılanması" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, aralarında firari olarak aranan eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun'un da bulunduğu 28 polis hakkında gözaltı kararı alındı.

Savcılığın talimatıyla harekete geçen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde İstanbul, Ankara, Batman, Bilecik, Bolu, Diyarbakır, Erzurum, Kars, Kocaeli, Nevşehir, Şanlıurfa, Tokat ve Van'da eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında, 28 şüpheliden aralarında eski Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanı Mehmet Yeşilkaya, eski Tokat Emniyet Müdürü Osman Balcı, emekli 2. sınıf emniyet müdürü Alparslan Çalışkan, eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu ile Başkomiser Mehmet Akif Üner'in de aralarında bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı.

Firari olarak aranan eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun'un mahkemeye belirttiği adresinde bulunamadığı ve yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. 

Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürüldü.