Türkiye- Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ünüvar, "Ermenistan, 22 yıldır işgal altında tuttuğu Dağlık Karabağ'dan ivedilikle çekilmelidir." dedi.

AK Parti Adana Milletvekili ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Necdet Ünüvar, Ermenistan ve Azerbaycan arasında çıkan çatışmalar ilgili yaptığı yazılı açıklamada, çatışmaların, 1 Nisan gecesi Ermenistan askerlerinin ateşkesi ihlal etmesi sonucu meydana geldiğini bildirdi.

Bölgeden gelen şehit ve yaralı haberleriyle büyük üzüntü yaşandığını belirten Ünüvar, 22 yıldır Ermenistan işgalinde bulunan Dağlık Karabağ'ın, Türk dünyasının kanayan yarası olduğunu vurguladı.

Ünüvar, çatışmaların, bu sorunu çözmek için kurulan Minsk Grubu'nun faaliyetsizliği ve ilgisizliği nedeniyle büyüdüğüne işaret ederek, "Minsk Grubu yıllardır havanda su dövüyor. Ermenistan, 22 yıldır işgal altında tuttuğu Dağlık Karabağ'dan ivedilikle çekilmelidir. Minsk Grubu'nun bu konuda acil eylem planı oluşturarak hayata geçirmesi gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Ünüvar, çatışmalarda yaralanan Azerbaycanlı sivil ve askerlere acil şifalar, şehit olan 12 asker için de Azerbaycan Devleti ve milletine başsağlığı diledi.