ANKARA

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Nurol Yönetim Kurulu Başkanı ve Gürcistan Fahri Konsolosu Nurettin Çarmıklı'ya ''Üstün Hizmet Madalyası'' takdim etti. 

Nurol Holding'de düzenlenen törende konuşan Saakaşvili, resmi ziyaret için bulunduğu Türkiye'de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile çok verimli görüşmeler yaptıklarını ifade etti. Başbakan Erdoğan'ın sadece bölgesinin değil, aynı zamanda tüm dünyanın son 10 yıldaki önde gelen liderlerinden biri olduğunun altını çizen Saakaşvili, ''Bana göre, Türkiye'de Atatürk'ten sonra dünya çapında bu kadar güçlü başka bir lider olmadı'' diye konuştu.

Türkiye'nin son yıllarda oldukça geliştiğine dikkati çeken Saakaşvili, yaşadığı bir kaza nedeniyle İstanbul'da hastanede yattığını ve sağlık sektörünün gelişimini görme fırsatı bulduğunu anlattı. 

Nurettin Çarmıklı'nın sadece ülkesinde değil, aynı zamanda Gürcistan'da da çok sevilen bir iş adamı olduğunu söyleyen Saakaşvili, şöyle konuştu:
''Batum, Gürcistan'ın en önde gelen şehirlerindense bunda Nurettin Bey'in katkısı büyüktür. Şehrin en güzel caddesine onun adını verdik. O, bu sayede tarihi bir şahıs oldu. Açıkçası benim, adımın verileceği bir cadde olacağına dair ümidim yok.''