Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde geçen yıl PKK'lı teröristlerce evlerinde uyurken şehit edilen iki polis memurundan Feyyaz Yumuşak'ın Kırşehir'in Kaman ilçesindeki ailesi, mücadelenin kararlılıkla sürdürülüp terörün bitirilmesini bekliyor.

Kargın Yenice köyünde yaşayan Mustafa ve Bediye Yumuşak çifti, çocuklarının şehadetinin üzerinden geçen bir yılda, evin bir köşesinde oluşturdukları özel bölümde oğulları Feyyaz'ın fotoğraflarına bakarak acısını dindirmeye çalışıyor.

Acılı anne baba, en çok da oğullarının arkadaşıyla gece uyurken kalleşçe şehit edilmesine üzülüyor. Başka ocaklara ateş düşmemesi için terörün tamamen bitirilmesini isteyen Yumuşak ailesi, terör örgütüne yardım ve yataklık yapanların da ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyor.

Anne Bedia Yumuşak, yaptığı açıklamada, şehit olmadan önce her gün saat 15.00-16.00 gibi kendilerini arayan oğlunun telefonunun o gün çalmadığını söyledi.

Oğlunun her aradığında "Anne ne yiyorsunuz, bugün ne pişirdin?" diye sorduğunu anlatan Yumuşak, şöyle konuştu:

"Oruç tutuyordu. Şimdi sesleri kesildi. Uykuya yattı ve o olay oldu. Diyecek bir şey bulamıyorum. Temmuzun 1'inde bir yılı dolmuştu o ilçede. Ayın 22'sinde şehit oldu. Uykuda, savunmasızken, en acımasız şekilde saldırı yaptılar. Şehit çok oluyor ama Feyyaz'ım gibi bir acı hiç olmadı. Bunlar ilk oldu, bundan dolayı acıları çok oldu. Tüm Türkiye'yi salladı. En acı tarafı da uykudayken gece şehit edilmeleri. Şehit olmasaydı doğu görevini bitirip gelince nişanlanacaktı. Feyyaz'ı yediler, kör kurşuna gitti Feyyaz'ım. Çatışmada gitmedi ki uykuda kör kurşuna gitti. En acı tarafı da o işte."

"Gözü kara bir polis olarak tanınırdı"

Baba Mustafa Yumuşak da oğlunun Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 2 yıllık doğu görevini bitirdikten sonra Kırşehir'e dönüp nişan yapmayı planladığını dile getirdi.

Ancak oğlu ile arkadaşının terör örgütü PKK mensuplarınca gece uykuda şehit edildiğini belirten Yumuşak, şu ana kadar 6 kişinin yakalandığını, bir azmettiricinin de arandığını söyledi.

Feyyaz'ın kendilerine görevinden bahsetmek istemediğini kaydeden Yumuşak, oğlunun Şanlıurfa'da gözü kara bir polis olarak tanındığını bildirdi.

Yumuşak, oğlunun, Terörle Mücadele Şubesindeki görevi sırasında da KCK operasyonları, yüklü miktarda silah ele geçirilmesi ve terör örgütü PKK'nın sözde sorumlusunun yakalanması operasyonlarına katıldığını sonradan öğrendiklerini anlattı.

Oğlu ve arkadaşının şehadetinin PKK ile mücadelede yeni bir başlangıç olduğunu ifade eden Yumuşak, "Önce Suruç patlaması oldu, sonra da bir albay ya da yarbay vuruldu. Sonrasında da Feyyaz ve arkadaşı şehit oldu. En acı tarafı Feyyaz ve arkadaşının yatakta uyurken şehit edilmeleri. Yılan, bırak uyumayı su içene bile dokunmaz. Bunlar acımasız terör örgütü." dedi.