ANKARA - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, silahlı saldırıda yaralanan Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in bağlı bulunduğu solunum cihazından ayrıldığını belirterek, "Emniyet Müdürümüz inşallah yoğun bakımdan yakın bir zamanda çıkarılacak, cihazları alındı, inşallah daha da iyiye doğru gidecek" dedi. 

Yılmaz, Bingöl'de uğradığı silahlı saldırıda yaralanan ve Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi süren Emniyet Müdürü Ürker ile koruma görevlisi polis memuru Uğur Adlı'yı ziyaret etti.

Bakan Yılmaz, hastaneden ayrılırken yaptığı açıklamada, Başhekim Fatih Dede'den yaralıların durumu hakkında bilgi aldığını, durumlarının iyi olduğunu söyledi. Yılmaz, Ürker'in sağlık durumuna ilişkin, "Emniyet Müdürümüz inşallah yoğun bakımdan yakın bir zamanda çıkarılacak, cihazları alındı, inşallah daha da iyiye doğru gidecek" diye konuştu.

Bacağında kurşun yarası olan Adlı'ya, ilk müdahalenin Bingöl'de yapıldığını hatırlatan Yılmaz, enfeksiyon kapmamasının önemli olduğunu, bu alanda tedbirler alındığını ifade etti. Hassas şekilde tedavi sürecinin takip edileceğini vurgulayan Yılmaz, "Kendisi ile görüştük, morali de gayet iyi, sağ olsun çok metanetli bir arkadaşımız" dedi.

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Ürker'in ailesiyle de görüştüklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu menfur saldırıyı lanetliyorum. Şehitlerimize tekrar başsağlığı diliyorum, Bir daha böyle acılar yaşanmamasını temenni ediyorum. Hepimizin yüreğini dağlayan acılar ama ateş düştüğü yeri yakıyor. Dostları, yakınları, ailesi, en çok etkilenen kesimler oluyor. Özellikle onlara sabır diliyorum. Hastalarımızın iyiye gitmesi, faillerinin önemli bir kısmının ölü ele geçirilmesi bir nebze teselli oldu. Ama giden maalesef geri gelmiyor. Buradan şu çağrıyı bir kez daha yenilemek istiyorum. İnsan 'eşrefi mahlukat' diyoruz. Yaratılmışların en şereflisi... Bir insanı haksız yere öldürmek, bütün insanlığı katletmektir. Bu hassasiyetle bu işlere bakmamız lazım. Bingöl halkı da bu konuda çok üzüntülü, selamlarını, dualarını hep iletiyorlar. Olayın Bingöl'de yaşanması bizim için ayrı bir üzüntü kaynağı. Bu Bingöl halkının yaklaşımını göstermiyor, tam aksine Bingöl halkı her zaman birlikten, beraberlikten, huzurdan, demokrasiden yana bir halkı. Bu yüzden bazıları özellikle Bingöl'ü karıştırmak istiyorlar. Özellikle Bingöl'e dönük sansasyonel eylemler yapıyorlar. Bingöl halkının özellikle hedeflendiğini, adeta cezalandırılmaya çalışıldığı gibi bir durumu düşünüyoruz."

Ürker ve Adlı'nın sağlık durumu

 Hastane yönetimi, Ürker ve Adlı'nın sağlık durumu ile ilgili AA muhabirine açıklama yaptı.

Sağlık durumu hakkında bugün yapılan değerlendirme sonrası Atalay Ürker’in bağlı bulunduğu solunum cihazından başarı ile ayrıldığı, tedavisinin yoğun bakım ünitesinde sürdüğü, iyileşme sürecinin devam ettiği bildirildi.

Uğur Adlı’nın da dün gece saat 22.00’de hastaneye kabul edildiği ifade edilerek, yapılan değerlendirmede ateşli silah yaralanmasına bağlı sağ uyluk kemiğinde parçalı kırık meydana geldiği ve olayı müteakiben gerekli ilk müdahalenin yapıldığının anlaşıldığı kaydedildi. Hastanın hayati tehlikesinin bulunmadığı, tıbbi takibi ve tedavisinin devam ettiği belirtildi.