EDİRNE - Edirne'de, tabancayla ateş ederek 2  polisin yaralanmasına neden olan zanlının yakalanması için düzenlenen operasyonu yönettiği sırada kalp krizi geçiren Edirne Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezihi Turhan, şehit oldu.

Turhan, Menzilahir Mahallesi'nde, şüphelinin yakalanması için başlatılan çalışma sırasında kalp krizi geçirdi. Meslektaşlarının haber vermesi üzerine ambulansla Edirne Devlet Hastanesine götürülen Turhan (45), müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Acı haberi alan Turhan'ın, Edirne Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru eşi Velda Turhan da gözyaşları içinde hastaneye geldi. Turhan'ı mesai arkadaşları teselli etti.

Edirne Valisi Hasan Duruer ve Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ da hastaneye gelerek, yetkililerden bilgi aldı. 

Duruer, gazetecilerin sorusu üzerine, Turhan'ın, ülkenin huzur ve güvenliğini sağlamak isterken kalp krizi geçirerek  şehit olduğunu söyledi.

Emniyet ve asayişin sağlanmasında polislerin gece gündüz demeden çalıştıklarını belirten Duruer, şöyle konuştu:

''Zanlının yakalanması için mahalleye gidildiği sırada arkadaşımız kalp krizi geçirerek şehit oldu. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine de sabır diliyorum. Emniyet ve asayişin sağlanmasında polislerimiz gece gündüz demeden gayret gösteriyorlar. Eğer evimizde rahat uyuyabiliyorsak onların sayesindedir.'' 

Emniyet Müdürü Baştuğ ise çok üzgün olduklarını ifade ederek, şehit polise Allah'tan rahmet diledi.

Bu arada 2 polisin yaralanmasına neden olan zanlı Ö.Ç. de operasyon kapsamında gözaltına alındı.

Menzilahir Mahallesi Taşköprü Sokak'ta gece geç saatlerde bir kişinin çevreye rastgele ateş açtığı ihbarını alan polis ekipleri, olay yerine gitmiş, şüphelinin açtığı ateş sonucu ayağından yaralanmıştı. Zanlının yakalanması için çalışma başlatılmıştı.