ANKARA- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, emeklileri ilgilendiren bir müjdeyi paylaşacağını belirterek, "Temmuz ayında emeklilere rutin olarak TÜFE oranında zam yapılacak. Bu artıştan sonra maaşı bin liranın altında kalan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine seyannen 100 lira zam yapacağız. Yine maaşı bin lira ila bin 100 lira arasında olan emeklilerin maaşını da bin 100 liraya tamamlayacağız" dedi.

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Yani bir emeklilinin 800 lira maaşı varsa 900 lira olacak. Bin liraya kadar bu 100 liralık artış da tamamlanacak. Bin 20-30 lira maaşı varsa, o da bin 100 liraya tamamlanacak. Aradaki denge de muhafaza edilecek. Bu artıştan emeklilerin yaklaşık yüzde 60'i istifade etmiş olacak. Yine bütün emeklilerimizi kapayacak şekilde, ticari faaliyette bulunan emeklilerimizden ayda yüzde 15 oranında Sosyal Güvenlik Destek Primi kesiliyordu, bunu da yüzde 10'a indiriyoruz. 628 binden fazla emeklimizin yararlanacağı bu düzenlemeyle emeklililerin aylıklarına ortalama en az 50 lira ayrıca bir artış sağlanacak.

Yine özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için önemi bir müjdeyi daha paylaşmak istiyorum; şu an ülkemizde 571 bin vatandaşımız  aylık 145 lira  65 yaş aylığı alıyordu. Biz iktidara geldiğimizde bu 20-25 liraydı, şimdi 145 lira. Bu 145 liralık aylığı, 200 liraya çıkarıyoruz. Emeklilerimiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla ilgili bu adımlarımız, kesinlikle bütçe dengelerini zorlayan adımlar değil. Aksine, bu teklif ilk olarak Kasım ayında gündeme geldiğinde ve arkadaşlarımızla tartıştığımızda, bütçeden sonra bu adımları atalım diye düşündük."

"Notere değil millete gittik"

"Biz hiçbir zaman seçim ekonomisi uygulamadık, uygulamayacağız" diyen Davutoğlu, "Buradan Kılıçdaroğlu'na hitaben de söylüyorum. Kılıçdaroğlu başkasının kesesinden saltanat kurmaya çalışıyor. Kendi bozduğu SSK dengelerini AK Parti  derleyip toparladı ve bu dengeyi bir yere getirdi. Şimdi onun üzerinden emeklilerimiz ve diğer sosyal kesim vatandaşlarımızı tahrik etmeye çalışıyor. İşte onun hayali... Buradan emeklilerimize sesleniyorum; bu hayallere kapılmayın, nasıl  onun başbakanlık hayali bu ülkede muhal ise onun verdiği bir takım vaatler de bu ülkede muhaldir. Olması mümkün değildir. Çünkü Başbakan olması da sadece hayaldir. sadece hayaldir. Geçmişini bildiği için noterden kağıt alıp getiriyor. Biz hiç notere gitmedik, biz sadece millete gittik. Bizim noterimiz de millettir" ifadelerini kullandı.