ADANA

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Elimizde gizli bir formül var. Bu petrolden de, nükleer silahtan da, doğalgazdan da büyük. Türkiye'yi yönetenlerin elindeki silah, elindeki gizli formül, mucizevi formül şudur; sizin sözünüzü dinlemek, sizin talimatınızla, sizin desteğinizle yürümek" dedi.

Bakan Çelik, Karaisalı ilçesinde yapımı tamamlanan devlet hastanesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, hükümetin 11 yıl boyunca bir takım darbe teşebbüslerine, siyasi suikastlere ve istikrarsızlaştırma operasyonlarına maruz kaldığını belirtti.

Bunlara rağmen hükümetin 11 yıldır vatandaştan aldığı destekle "dimdik durduğu"nu ifade eden Çelik, "Vatandaşın bize verdiği milli iradeyi hiç kimseye gasp ettirmeyiz' dedik, O sebeple de 6 kere gidip 7 kere gelmekle övünmedik. Vatandaş bize bu desteği vermişse biz her ne pahasına olursa olsun milli iradeyi koruruz. İstikrarın sırrı, ekonomik zenginleşmenin sırrı, bu tesislerin sırrı milli iradedir. O sebeple bu ülkenin patronu sizsiniz. Devlet sizin hizmetkarınızdır" diye konuştu.

"Devlet tek başına kutsal değildir" ifadesini kullanan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Elimizde gizli bir formül var. Bu petrolden de, nükleer silahtan da, doğalgazdan da büyük. Türkiye'yi yönetenlerin elindeki silah, elindeki gizli formül, mucizevi formül şudur; sizin sözünüzü dinlemek, sizin talimatınızla, sizin desteğinizle yürümek. Eğer devlet size hizmet götürmüyorsa, size adalet götürmüyorsa, sizin güvenliğinizi sağlamıyorsa, size eşit muamele etmiyorsa, devlet sizin önünüzde önünü iliklemiyorsa o devletin saygınlığı yoktur. Devlet, milletin emrindedir. Devlet vatandaşının önünde saygıyla hizmet ediyorsa, refah üretiyorsa, adalet üretiyorsa, eşitlik üretiyorsa o devlet saygındır. Devleti yönetenlerin kendilerini milletten üstün gördükleri, millete karşı kibirle baktıkları dönemler sona ermiştir. Demokrasi bunu için lazımdır. Bir yerde demokrasi yoksa orada ekonomik refah üretemezsiniz. Ekonomik refah üretemezseniz bu tesisleri var edemezsiniz. İnşallah sizin verdiğiniz destek ve istikrar sürdüğü müddetçe bunlardan çok daha fazlasını yapacağız. Çünkü bunun sahibi sizsiniz ve daha fazlasını hak ediyorsunuz. Bir ülkede istikrar varsa her şey olur."

İlçedeki Varda Köprüsü'nün Abdulhamit zamanında yapıldığını anımsatan Çelik, Başbakan Erdoğan'ın hızlı tren projesini açıkladığını aktardı.

"Türkiye 81 ülkeye sağlık yardımı götürüyor"

Hastanenin açılmasıyla birlikte çok sayıda sağlık personelinin de atandığını belirten Çelik, her kademedeki sağlık personelinin vatandaşa hizmet için çalıştığını ancak zaman zaman sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının kendilerini üzdüğünü kaydetti. Çelik, ilçe halkından sağlık çalışanlarını ailelerinin birer parçası gibi görmelerini istedi.

Türkiye'nin, istikrar sayesinde dünyada 81 ülkeye sağlık yardımı götürdüğünü vurgulayan Çelik, şöyle devam etti:

"Milli irade yoksa, demokrasi yoksa, ne refah vardır ne hizmet vardır ne itibarlı dış politika vardır. Sizin Türkiye'de inşa ettiğiniz istikrar sayesinde Türkiye 81 ülkeye yardım götürüyor. Böylesine güçlü bir devleti siz oluşturdunuz. Burada sağlık personeli çalıştığı gibi sizin imkanlarınız, sizin vizyonunuz sayesinde Türk sağlık personeli Somali'de de hizmet veriyor, Mynmar'da da hizmet veriyor. Dünyanın her tarafından hizmet veriyor. Siz, yarattığınız istikrarla sadece kendi beldenize, kendi şehrinize, kendi ülkenize büyüklük katmıyorsunuz 81 ülkede sizden umut bekleyenlere de sizden şifa bekleyenlere de reçete oluyorsunuz."

Konuşmaların ardından Çelik, kurdele kesimi sırasında bir şehit babasını yanına alarak "Bu hizmetler, onların verdiği bu mücadele bu destek sayesinde sessiz kahramanlarımızın verdiği destek sayesinde gerçekleşiyor" diyerek hastanenin açılışını yaptı.

Bakan Çelik, Vali Hüseyin Avni Coş, AK Parti Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar ve Fatoş Gürkan ile hastaneyi gezdi.