ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrenci, veli ve öğretmenlere, eğitim sisteminin her kademesinde yer alan okul türleri, alanları, temel özellikleri, öğrenciye sunduğu olanaklar, yükseköğrenime geçişte sağladıkları avantajları anlatmak ve yol göstermek amacıyla el kitabı hazırladı.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Ömer Açıkgöz, ''Okulum Geleceğim-Eğitime Erişim El Kitabı''ın, ''Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşma Oranının Artırılması Projesi'' kapsamında hazırlandığını belirterek, Avrupa Birliği (AB) destekli projenin, özellikle Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerini kapsadığını dile getirdi.

''Okulum Geleceğim-Eğitime Erişim El Kitabı''nın, öğrencilerin eğitim sistemiyle ilgili bilmek istediklerine cevap verecek şekilde hazırlandığını anlatan Açıkgöz, ''Bu kitap, örgün, yaygın eğitim, kayıt nasıl yaptırılır, bilgi nereden alınır, hangi eğitim kurumuna gidersem geleceğimi daha iyi planlamış olurum, hayat boyu öğrenme ve bütün eğitim sistemiyle ilgili, öğrencinin ya da bir ailenin kafasına takılan her türlü soruya cevap verecek şekilde hazırlandı'' dedi.