BALIKESİR - Edremit ilçesinde hafta sonu etkili olan kuvvetli yağışın ardından hasar tespit çalışması sürerken, yağışın yeniden başlamasıyla tüm ekipler alarma geçirildi.
Bugün Balıkesir merkez ve bazı ilçelerinde beklenen sağanak, Edremit'te başladı. Hasar tespit çalışmalarının ve evlerden su tahliyesinin sürdüğü ilçede yağmurun düşmesiyle alarma geçirilen tüm ekipler, olası su baskınlarının yaşanacağı yerlere hızlı müdahale için hazır bekliyor.

2 lisede eğitim verilemiyor
Kaymakam Osman Tunç, ilçe genelinde çalışmaların halen sürdüğünü vurgulayarak, ''Anadolu meslek ve endüstri meslek liselerinde eğitim verilemiyor. Elektrik ve temiz su sorunu bulunan bu okullardaki sıkıntıları en kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz. Sorunlar çözülürse, yarın eğitim devam edecek, aksi halde bir gün daha ara verilecek'' dedi.

Su baskınları bölgede çok büyük bir alanı kapladığı için çalışmaları önem ve aciliyet sıralamasına göre gerçekleştirdiklerini anlatan Tunç, ''Bunun dışında bölge belediyeleri ve muhtarlıklar da hasar tespit çalışmalarında gerekli faaliyetleri aralıksız sürdürüyor'' diye konuştu.