ANKARA

Güvenlik güçlerinin Mardin'in Nusaybin ilçesindeki arama tarama faaliyetleri sırasında, toprak alan içerisinde duvara kadar döşenmiş kablo ve duvara tuzaklanmış el yapımı patlayıcılar etkisiz hale getirildi.

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, dün ve önceki gün Nusaybin'de mayın arama faaliyeti yürütüldü.

Güvenlik güçleri bu faaliyet esnasında toprak alan içerisinde duvara kadar döşenmiş kablo ve duvara tuzaklanmış el yapımı patlayıcılar tespit etti. Patlayıcılar müşterek özel birlik tarafından imha edildi.

Yapılan arama tarama faaliyetinde, patlayıcı yapımında kullanılan amonyum nitrat da ele geçirildi. Ayrıca terör örgütü mensuplarınca duvarlara açılan ve gözetleme maksatlı kullanılan mazgallar bulundu.

Terör örgütü üyelerinin, bölge vatandaşının evlerini kendi yaşam alanları haline getirdikleri, birçok evi de kendi malzemelerini depolamak amacıyla kullandıkları belirtildi.

Terör örgütü üyelerinin, güvenlik güçlerinin operasyonlarını yavaşlatmak amacıyla çoğu sokakta kilit taşlarını söktükleri, el yapımı patlayıcılarla tuzaklı barikatlar kurdukları tespit edildi. Örgüt mensuplarının, tespit edilen el yapımı patlayıcıların imhası sonucu ilçeye zarar vermeyi amaçladığı vurgulandı.