TBMM - Eroğlu, Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelede büyük bir başarıya ulaştığını ifade ederek, ''Türkiye olarak Akdeniz ülkelerinde, hatta dünyada en başarılı ülkeyiz. Geçen yıl Türkiye'de sadece 10 bin hektarlık alan yandı. Diğer Akdeniz ülkelerinde bunun 10, 20, 30 katı alan yandı. Onların orman alanları bizden daha az olmasına rağmen, daha büyük alanları yandı'' dedi.
Türkiye'nin diğer ülkelere yangınla mücadele ve yangınların söndürülmesinde destek verdiğini kaydeden Eroğlu, bunlar Rusya, İsrail, Makedonya, Bosna Hersek'in geldiğini, bu ülkelerde çıkan yangınların Türkiye'nin desteğiyle söndürüldüğünü söyledi.

-''Zehirli su kullanıldığı'' iddiaları-

Eroğlu, Balıkesir'in Eybek Dağı'nda Eylül ayında çıkan orman yangının söndürülmesi için zehirli su kullanıldığı iddialarıyla ilgili olarak, ''Yangın söndürmek için ne gerekiyorsa yapılıyor. Yangın söndürme helikopterindeki kişiye, 'şuradan, buradan su alacaksın' denilmiyor. Onun işi, yayılmadan yangını en kısa zamanda söndürmektir. Onu yapmasaydı bütün Kaz Dağları bitmişti. Helikopterin, orada su alacağı yer var. İçinde değişik kimyasal maddeler olduğu söyleniyor. Bunun bir zararı olmaz. Yangın esnasında buharlaşıp gidiyor. Çünkü konsantrasyonu çok düşük, atmosferde bir kıymeti harbiyesi yok. Bunu hangi kimya mühendisine sorsanız bilir'' diye konuştu.