Doğum parası kaç günde yatar?

Doğum parası ödemesi genellikle doğumu takip eden bir hafta on gün içinde yapılmaktadır. PTT üzerinden doğum paranızı almak için sıkça takip etmeniz gerekir. Ödemenizi almakta gecikirseniz paranızı almak için çokça uğraşabilirsiniz. Bunun yanında meslek hastalığı geçiren ya da iş kazasına maruz kalan kişi rapor parası nezaman yatar sorusunun cevabını internet üzerinden online bağlanacağı sigorta kurumunun resmi sitesinden rahatlıkla öğrenebilir.

Rapor parasını ne zaman alabilirim?

·        Rapor parasını almak için kuruma yapılan başvuru tarihinden itibaren bir ay içinde incelenir ve sonuçlanır.

·        Yapılan inceleme sonunda rapor parasını almaya hak kazanan kişiler her ayın 8’i ve 14’ünde rapor parasını Ziraat Bankası şubelerinden alabilir.

·        Rapor parasını bu tarihler arasında almayan kişiler gelecek ay yine aynı tarihlerde Ziraat Bankası şubelerinden rapor parasını alabilir.

Rapor parasını almak için www.raporparasi.org yapacağınız başvuru sonrasında inceleme yapılır ve yaklaşık bir ay içinde inceleme sonuçlanır. Başvurunuzun onaylanıp onaylanmadığını ise sgk.gov.tr sitesinden online sorgulama yaptırarak rapor paranızın çıkıp çıkmadığını, ne kadar alacağınızı kolaylıkla öğrenebilirsiniz.