EDİRNE - Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kent merkezinde 3 santimetre olan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 8 santimetreyi buldu.

Yoğun kar yağışı nedeniyle trafik kazalarını ve ulaşımda aksamayı önlemek için Bulgar makamları, Türk gümrük yetkililerine Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan tır girişlerini durdurduğunu bildirdi.

Bunun üzerine, Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, otoyol gişelerinde tır sürücülerini Kapıkule Sınır Kapısı'na yönlendirmeye başladı.

Boğaz Köprüsü'nde zincirleme kaza

İstanbul'da şiddetli rüzgar nedeniyle ağaçlar yerinden söküldü, yollardaki buzlanma nedeniyle trafik kazaları meydana geldi. Boğaz Köprüsü'ndeki zincirleme trafik kazasında 5 araç birbirine çarptı. 3 sürücünün hafif yaralandığı kaza nedeniyle yaklaşık 1 saat köprüde trafik çift yönlü durdu.

Bolu Dağı'nda kar yağışı başladı

Bolu Dağı'nda dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak, sabah saatlerinde yerini kara bıraktı. Kar yağışı Karanlıkdere, Bakacak, Seymenler ile Darıyeri Hasanbey mevkilerinde etkisini artırdı, sis nedeniyle görüş mesafesi 30 metreye kadar düştü. Karayolları ekipleri de karayolunun kapanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Çanakkale'de kuvvetli poyraz

Çanakkale Boğazı ve Kuzey Ege'deki kuvvetli poyraz da deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Saatteki hızı zaman zaman 50 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle bazı feribot ve araba vapuru seferleri iptal edildi.

Köy yolları kapandı

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle halen 296 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Gümüşhane ve Bayburt'ta kapanan 135 köy yolundan 73'ü ulaşıma açıldı.

Halı sahaların çatıları çöktü

Malatya'nın Arguvan ve Hekimhan ilçelerindeki halı sahaların çatıları, üzerlerinde biriken kar nedeniyle çöktü.

İDO'dan sefer iptalleri

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) AŞ'den alınan bilgiye göre, bugün 09.35'deki Armutlu-Yenikapı ile 09.50'deki Bandırma-Yenikapı seferleri yapılamadı.

Saat 11.30'daki Yalova-Yenikapı, 11.30'daki Yenikapı-Yalova, 13.00'deki Kartal-Yalova, 14.30'daki Yalova-Kartal, 18.30'daki Bandırma-Yenikapı seferlerinin de iptal edildiği bildirildi.