DİYARBAKIR - Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada 2'si tutuklu 6 sanık ve avukatları hazır bulundu.

Duruşmada söz alan sanık avukatlarından Cihan Aydın, hazırlanan iddianamede yer alan ortam ve tape kayıtlarının bağımsız bilirkişilerce dinlenilmesini talep etti.

Aydın, dinlemelerin tercüme eden bilirkişinin kim olduğunu bilmediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bilirkişi olarak kayıtları tercüme eden kişi polis ise buna itiraz edeceğiz. Ancak kim olduğu hakkında bize bir bilgi verilmiyor. Müvekkillerimiz hakkında verilen tutuklululuk kararı tatmin edici değildir. Dosyada delillerin karartılması şüphesinin varlığından söz ediliyor. Ancak tüm deliller toplanmıştır. Müvekkillerin kaçma şüphesi bulunmuyor. Bu nedenle tahliyelerini talep ediyorum."

Cumhuriyet savcısı da tutuklu bulunan sanıklar hakkında "tüm delillerin toplanması ve sanıkların tutuklulukta geçirdikleri süreyi" dikkate alarak tahliyeleri yönünde görüşünü bildirdi.

Mahkeme heyeti verdiği kısa aranın ardından, tutuklu yargılanan sanıklardan Hasan Hüseyin Ebem ile Abdullah Aflatun'un tahliyelerini kararlaştırdı.

Mahkeme ayrıca sanıklar Ebem ve Aflatun için yurt dışına çıkma yasağı kararı verdi.

KCK ana davasında tutuklu olarak başka suçlardan dosyaları birleştirilen 3 sanığın yargılanması sürüyor.

İddianameden

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede, 175 sanık hakkında, "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak", "Terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak" ve "Terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçlarından, 15 yıldan ağırlaştırılmış müebbete kadar değişen hapis cezası isteniyor.