DİYARBAKIR - Lice ilçesinde iki günden buyana yürütülen uyuşturucu operasyonunda  zehir tacirlerine büyük darbe vuran güvenlik güçleri, 5 milyon 400 bin kök Hint kenevirini imha etti.

Diyabakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda  Lice ilçesinin güneyinde yer alan Sığınak köyü kırsalında uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında tespit edilen Hint keneviri ekim alanlarının imhasına yönelik Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığının sevk ve idaresinde operasyon düzenlendi.

Sabahın erken saatlerinde başlatılan ve  havadan görüntülenen operasyonda, 240 dönümlük arazide  hasada hazır hale bulunan 2 bin 400 kök Hint keneviri imha edildi. Operasyonda ayrıca arazide 50 kilogram toz esrar da ele geçirildi.

Piyasa değeri yaklaşık 120 milyon lira olduğu bildirilen Hint kenevirinin ekili olduğu alan çevresinde, uyuşturucu tacirlerince gölet oluşturulduğu ve arazinin bu göletten sulandığı gözlendi.

Operasyonda 6 kilometre uzunluğunda su borusu, 40 metrekare çadır, 5 su motoru ve 2 jeneratör de ele geçirildi. Askeri helikopterlerin de havadan destek verdiği operasyonda iki günde 5 milyon 400 bin kök Hint keneviri imha edildi

4 şüpheli aranıyor

Operasyonda, söz konusu tarlaya Hint keneviri ektikleri tespit edilen 4 şüphelinin yakalanması için de çalışma başlatıldı. Bu arada arazide ele geçirilen yaşam malzemeleri ve kullanılan bardaklara da parmak izi tespiti için el konuldu.

Operasyonlar sürüyor

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, daha önce düzenlediği basın toplantısında, uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonların devam edeceğini belirterek, son dönemde yapılan planlı operasyonlarda piyasa değeri 1.5 milyar lira olan toplam 20 ton kubar esrar, 3 ton 425 kilogram toz esrar ile 15 milyon kök Hint keneviri ele geçirildiğini açıklamıştı.