DİYARBAKIR - Diyarbakır- Bingöl karayolunda izinsiz gösteri düzenleyerek yolu trafiğe kapatan gruplara güvenlik güçlerinin müdahalesi sürüyor.

Önceki gün bazı gruplar tarafından trafiğe kapatılan Diyarbakır- Bingöl karayolunun güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu dün açılmasının ardından bugün Daralan köyü mevkisindeki yol bazı gruplarca yeniden ulaşıma kapatıldı.

Yolun trafiğe açılması için bölgede geniş güvenlik önlemi alan jandarma ekiplerine gruplar molotofkokteyli ve hava fişekle saldırıda bulundu.

Güvenlik güçlerinin grubun dağılması için tazyikli su ve biber gazıyla müdahalesi devam ediyor.

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, yaptığı açıklamada, Diyarbakır-Bingöl karayolunun bazı gruplarca trafiğe kapatıldığını belirterek, bunun Diyarbakır'a yakışmayan bir eylem olduğunu söyledi.

Yol kapatma eylemini gerçekleştirenlere çağrıda bulunan Vali Kıraç, "Bölgenin değerini düşürecek bu tür faaliyetlerde kimse bulunmasın. 'İnsana, huzur, barış kardeşlik lazım' ne denecekse gelsinler söylemlerini ilgililerle paylaşsınlar. Diyarbakır'ın katma değerini düşürücü bu tür eylemlerin Diyarbakır'a bir faydası yok, zararı var" dedi.

"Diyarbakır-Bingöl karayolunda yol kapatma eylemi var. Yolda hastalar, yaşlılar, kadınlar ve çocuklar var. Yolu mutlaka açacağız. Kimsenin böyle bir sıkıntıyı ortaya çıkartma hakkı yoktur. Herkes aklını başına alsın" diyen Vali Kıraç, ülkenin bir bütün olduğunu ve Diyarbakır'ın Türkiye'nin önemli şehirlerinden biri olduğunu vurguladı.

Vali Kıraç, Diyarbakır'ın ülkeye çok hizmetleri bulunduğunu kaydederek, "Gelecekte de buradan çok beklentilerimiz var. Diyarbakır halkı bu sağduyuyu gösterecektir. Yolu kapatan eylemciler oradalar ve jandarmamızın aldığı güvenlik önlemi sürüyor. Yolun kapatılması kabul edilemez. Devletin yolu kapanır mı? İnsanların seyahat özgürlüğünü engellemeye kimin hakkı var?" şeklinde konuştu.