Türkiye Diyanet Vakfı, üniversite eğitimi için farklı illere giden ancak maddi durumu kısıtlı olan gençleri barındırdığı öğrenci evlerinin sayısını artırmayı hedefliyor.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, yaptığı açıklamada, öğrencilerin lise sona erene dek ailelerinin yanında kaldığını, üniversite döneminde ise bu durumun değişebildiğini belirtti.

Öğrencilerin üniversite öğrenimi için farklı kentlere gidebildiğine değinen Ünal, bu durumun barınma ihtiyacını beraberinde getirdiğini ifade etti.

Ünal, ekonomik durumu iyi olmayan mağdur bir kesim olduğuna işaret ederek, "Özellikle bu katmandan gelen genç neslin elinin tutulması gerekiyor. Çünkü bunu çok yakın bir tarihte, 15 Temmuz sürecinde yaşadık. Burada bırakılan boşluğun başkaları tarafından ciddi anlamda kullanıldığını gördük. Muhtaç insanların bir süre sonra beyinlerinin yıkandığını ve bunların da asker ya da piyon haline getirildiğine şahit olduk. İşte bu süreçte Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı bu ihtiyacı karşılamak üzere yola çıktı." dedi.

"Evlerin sayısı artırılmaya çalışılıyor"

Ünal, öğrenci evlerinin sayısının artırılmaya çalışıldığını vurgulayarak, "Aynı zamanda öğrencilerin sadece karınlarının doyurulması ya da barınmalarının sağlanması değil, bunun dışındaki ihtiyaçlarının da kültürel anlamda desteklendiği bir alan oluşturulmaya gayret ediliyor. Türkiye'nin farklı yerlerinde bu şekilde bir yapılanmaya gidiliyor. İnşallah bu da güzel sonuçlar verecek." diye konuştu.

İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu ise Diyanet Vakfı'na ait Ordu'daki öğrenci evleri sayısının 21'e çıkarıldığını belirterek, bu evlerden 102 öğrencinin yararlandığını söyledi.

Bu öğrencilerden kira alınmadığına işaret eden Kolukısaoğlu, "Evdeki bütün malzemeler vakıf tarafından karşılanıyor. Öğrencilerimiz sadece su ve elektrik faturalarını ödüyor. İhtiyaca göre öğrenci evlerinin sayısı artırılacak. Bu yönde çok ciddi talep var. Biz de bu talebi karşılamak için ev sayısını artırmayı planlıyoruz. Hiçbir öğrencimizi mağdur etmek istemiyoruz." ifadesini kullandı.

Kolukısaoğlu, Ordu Üniversitesine bağlı fakülte ya da yüksek okul bulunan ilçelerde de öğrencilerden talep gelmesi durumunda öğrenci evlerinin hizmet vermeye başlayacağını sözlerine ekledi.

Öğrenciler memnun

Ordu Üniversitesi (ODÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Feyzanur Şenyurt, öğrenci evinde kaldığını, verilen hizmetlerden memnun olduğunu anlatarak, bu hizmeti sunanlara teşekkür etti.

Eğitim Fakültesi öğrencilerinden Firdevs Güleç ise Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvuru yaptığını ancak kendisine yurt çıkmadığını dile getirerek, "Ordu'da böyle bir hizmetin olduğunu duyar duymaz İl Müftülüğüne müracaat ettik. Bizi kabul ettiler. Her şey için çok memnunuz. Yetkililere teşekkür ederiz. Hepsinden Allah razı olsun." dedi.