ANKARA

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı medya organlarında yer verilen başkanlığın faaliyetleriyle ilgili haberlerin yakışıksız birtakım iddia ve ithamlar olduğu kaydedildi. 

Bir sendika aracılığıyla basına yansıyan haberde, başkanlığın başta müftüler olmak üzere kendi personelini fişlediği ve faaliyetlerini bu bilgilere dayalı olarak sürdürdüğü iddialarına yer verildiği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kamu personel rejiminin bir parçası olan Diyanet İşleri Başkanlığında yer alan hemen her personel, görev ve hizmetlerini 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ortaya koyduğu ilke ve ölçüler içinde kalmak şartıyla sürdürmek yükümlülüğüne sahiptir. Yasalarımızda yasak olarak yer alan her hangi bir fiilin dolaylı ya da dolaysız olarak başkanlık birimlerince tercih edilmesi hiçbir şekilde mümkün değildir.

Kurum sağduyusu, yasalar ve ilgili mevzuat başkanlık hizmet akışının tutarlı ve verimli bir şekilde sürdürülmesinde her zaman yol gösterici olmaktadır. Öte yandan atama ve yer değiştirme uygulamaları da her zaman olduğu gibi 'Atama ve Yer Değiştirme Kurulu'nun kararları doğrultusunda yerine getirilmektedir. 

Başkanlık olarak personelimizin siyasi, sosyal etnik ya da kültürel tercihleri nedeniyle fişlenmesini, faaliyetlerinin hukuk ilkelerini göz ardı edecek bir şekilde zanna dayalı ve kurmaca bilgiler üzerinden yürütülmesini, her şeyden önce gayri ahlaki bulduğumuzu, bu yöndeki tercihlerin kurumumuzda hiçbir şekilde himaye görmediğini, göremeyeceğini, dolayısıyla bu gerçeğin kamuoyuyla bir kez daha paylaşılmasını gerekli bulmaktayız."