GAZİANTEP 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, her Ramazan'da farklı bir tema üzerinde durduklarını hatırlatarak, bu seneki Ramazan temasının ise "Gelin Gönüller Yapalım, Bu Ramazan ve Her Zaman" olacağını bildirdi.

Görmez, hayırsever iş adamı tarafından Mavikent Sanayi Sitesi'nde yaptırılan Abdulkadir Konukoğlu Camisinin açılışında yaptığı konuşmada, yapılan tüm dualarda şehitleri anmanın boyunlarının borcu olduğunu söyledi.

Camiler inşa etmenin önemini belirten Görmez, şöyle konuştu: 

"Mabetleri inşa etmek elbette çok önemli. Ama tüm bu camilerin asıl gayesi, insanları imar etmektir, insanoğlunun gönül dünyasını imar etmektir. Fakat şu unutulmamalıdır, insanlar mabetler için değildir mabetler insanlar içindir. Bizde mabetler, insanın hiçliğini ve yokluğunu ifade edebileceği tapınaklar değildir, bizde kalbini ve gönlünü imar edeceği mekanlardır. O yüzden hep birlikte genç ve çocuklarımızla ilgilenerek, insanların gönül dünyasını imar etmeye ekstra zaman ayırmalıyız. Birlikte cami içerisinde, müminler arasındaki birliği, beraberliği inşa edebilmeliyiz.

Her Ramazan bir tema üzerinde durulduğunu belirten Görmez, "Bu Ramazan, temamız da 'Gelin Gönüller Yapalım, Bu Ramazan ve Her Zaman' diyeceğiz." dedi.