HABER: DİLEK SOYAK

DİSK, KESK ve TMMOB’  yetkililerinin bir arada  aldığı 1 Mayıs kararı  DİSK Genel Merkezi'nde Kani Beko tarafından açıklandı. 1 Mayıs 2016 kutlamaları İstanbul Taksim başta olmak üzere, DİSK Genel Merkezi'nde Kani Beko tarafından okunan ortak metinde Türkiye'nin dört bir tarafında alanlarda olacağımızı ilan ediyoruz " şeklinde bir açıklama geldi. DİSK Başkanlar Kurulu 1 Mayıs Birlik-Mücadele ve Dayanışma gününün merkezi olarak başta İstanbul Taksim olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında kutlanacak. Ülkemizin içinden geçtiği koşullar ve güvenlik sorunları göz önüne alınarak, yaygın, gruplar ile anlamına uygun ve coşkulu bir biçimde kutlanması ve bu  yönde çalışmaların hızlandırılması, için gerekli girişimlerin başlatılması kararını aldı.

Başta KESK, TMMOB ve TTB olmak bugüne kadar1 Mayıs kutlamalarına katılan bileşenlerle birebir görüşülerek, alınan bu Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlama kararı beraberinde akla daha önce Taksim’de 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin getirilen yasağı da akıllara getirdi. 1Mayıs yasaklamanın da hiçbir hukuki dayanağının olmadığı Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri tarafından her yıl verilen kararlarla tescillenmişti.

KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen  TTB binasında toplantıya ilişkin yaptığı , açıklamada Hükümete düşen görev yurttaşların güvenliğini sağlamasıdır dedi .Geçen denelerde olduğu gibi bu yılda yapacakları kutlamalar için valiliklerden izin almak gibi bir durumlarının olmadığınız belirten Özgen, hükümetin  bu konuda hükümetin engel çıkarmamasını isteyerek, 1 Mayıs'ta  bu konuda taleplerini dile getireceğini söyledi.