ANKARA - Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşlarının zorunlu kalmadıkça Ukrayna'nın Donetsk ve Lugansk bölgelerine seyahat etmekten kaçınmaları uyarısı yaptı.

Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruda, Ukrayna'nın doğusunda, Donetsk ve Lugansk bölgelerinde yaşanmakta olan mevcut kriz ve çatışmalar nedeniyle söz konusu bölgelerde güvenlik riskinin arttığı belirtildi ve bu bölgelere seyahat edecek Türk vatandaşlarının, olağan ulaşım imkanlarından yararlanamaması ihtimalinin olabileceği ifade edildi.

Ukrayna’nın doğusunda yaşanan gelişmelerin yakından takip edildiği belirtilirken, "Donetsk ve Lugansk’ta istikrarsızlık ve silahlı çatışmaların son günlerde arttığı, Harkiv ve Odesa şehirlerinde de zaman zaman karşıt gruplar arasında gerginlikler yaşandığı" kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı duyurusunda, "Vatandaşlarımızın zaruret arz etmediği sürece can ve mal güvenlikleri açısından özellikle Donetsk ve Lugansk bölgelerine seyahat etmekten kaçınmaları önemle tavsiye olunur" ifadelerine yer verildi.