İSTANBUL

Dink ailesinin avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen Dink cinayetine ilişkin soruşturmada, dönemin İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, eski MİT mensubu Özel Yılmaz ile Ergenekon davası sanıklarından Veli Küçük, Kemal Kerinçsiz ve Oktay Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 24 kişi hakkında takipsizlik kararı verilmesine itiraz etti.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Bakırcıoğlu, itiraz dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'na sundu. 

Dilekçede, soruşturma kapsamında 43 kişi hakkında 19 Ekim 2015'te verilen takipsizlik kararına, 24 kişi yönünden itiraz edildiği bildirildi.

"Özel Yılmaz'ın, cinayeti önlememe yükümlülüğü vardır"

Görüşmenin Dink'e "had bildirme" amacıyla gerçekleştiği savunulan dilekçede, "Özel Yılmaz, 2004'te Hrant Dink'e yönelik tehdit atmosferi bulunduğunu bilmektedir. Cinayetin gerçekleştiği 19 Ocak 2007'ye değin Hrant Dink'e yönelik tehdit atmosferinin giderek yoğunlaştığını görmüş ve bilgi sahibi olmuştur. Cinayeti önlememe yükümlülüğü ve yetkisi bulunan biridir. Yılmaz hakkında 'zamanaşımı' gerekçesiyle oluşturulan 'kovuşturmaya yer olmadığına dair' karar, hatalıdır ve hukuka aykırıdır. Kararın kaldırılması gerekmektedir" denildi.

"Küçük, Kerinçsiz ve Yıldırım da yargılansın"

Dilekçede, Dink'in ölüm tehditleri aldığını bilen Güngör'ün, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü C Şube Müdürlüğü'nden sorumlu vali yardımcısı olduğu hatırlatıldı.

Dilekçede, Dink hakkında "Türklüğe hakaret" suçundan açılan davaya müdahale talepleri olan Ergenekon davasının sanıkları Kemal Kerinçsiz, Veli Küçük ve Oktay Yıldırım'ın da Hrant Dink'i hedef göstererek ölümünde sorumlu oldukları gerekçesiyle yargılanmaları gerektiği kaydedildi.