DİYARBAKIR


Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok hassas bir süreçten geçildiğini belirterek, herkesi daha duyarlı olmaya çağırdı.

Sürece herkesin inandığını, güvendiğini ve sahiplendiğini anımsatan Toprak, bu çerçevede bazı provokatif davranışlarla bunu bozmak isteyenlerin olabileceğini, üniversitedeki olaylara bu noktadan bakılması gerektiğini belirtti.

"Ekonomik rant elde etmiş, güç alanı oluşturmuş kişiler kendi alanlarını kaybetmemek adına bir takım yanlışlıklar içine girebilirler. Bunu da provake edenler olabilir. Hiçbir şekilde bunlar süreci etkilememelidir. Bunu her zaman söylüyoruz. Üniversitede karşıt gruplar arasında ortaya çıkan kavgalar, karşılıklı şiddet görüntüleri Diyarbakır ve Dicle Üniversitesi'ne yakışmıyor" diyen Toprak, gençleri sağduyulu davranmaya davet etti. 

Kavgaların sürece zarar verdiğini belirten Toprak, "Onun için her bir dinamik, etki alanındaki kişilere, kimselere, öğrencilere güzellikleri, sükuneti, sakin olmayı telkin etmelidir. Bugün bu ortaklaşa sağduyuyu, güzelliği, güzel sözleri söylememiz gereken bir gündür" dedi.

Toprak, üniversitede bugün çıkan bıçaklı kavgada yaralanan 4 öğrencinin çeşitli hastanelerde tedavilerinin sürdüğünü, yaklaşık 15 kişinin de gözaltına alındığını ifade ederek, olaylara karışanlarla ilgili gözaltı ve yakalama çalışmasının yapıldığını sözlerine ekledi.