Mad Mimarlık firmasının deneyimli ve genç ortaklarından Sn.Şaban Yılmaz gazetemize yaptığı açıklamada; ''Firmamız 2007 yılından beri faaliyette olup ortağım ve aynı zamanda inşaat mühendisi olan Murat Demir ile birlikte birçok kentsel dönüşüm projesini tamamladık.Hala Büyükçekmece de devam etmekte olan 118 daire ve 3 dükkan çalışmamız var''şeklinde konuştu.

DEPREMDEN CAN KAYBI OLMADAN TEK KURTULUŞ SAĞLAM BİNA

Sözlerine deprem olma ihtimaliyle devam eden Yılmaz ''İstanbul genelinde bulunan eski ve çürük binalar olası bir depremde birçok insanımızın hayatını riske atmaktadır.Bu sebeple de kentsel dönüşüm yapılanmasına bir an önce hız verilmeli.Çünkü ülkemizde 30 yılda bir şiddeti 6.0 geçen deprem olmakta. Uzmanlarında belirttiği gibi deprem olasılığı yüksek bir bölgedeyiz ve kentsel dönüşüm ülkemiz genelinde yapılması zorunlu bir uygulama.
Örneğin;sadece inşaatlarımızın bulunduğu Büyükçekmece bölgesinde çürük yapı oranı %85 üzerindedir. Sayın Belediye başkanımız Dr. Hasan Akgün katkılarıyla ve vatandaşlarımızın da bu konuda göstermeleri ve binalarını yenilemelerini öneriyoruz. Herzaman söylediğimiz gibi ''deprem öldürmez,çürük bina öldürür.''

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN MÜTEAHİTLERDEN ÇOK MESKEN SAHİPLERİNE FAYDASI VAR

Sözlerine devam eden Yılmaz ''imar durumlarının kısıtlı olmasından dolayı zorluklar yaşamaktayız.Kentsel dönüşüm yasalarında projelerin bulunduğu parsellerin bağlı olduğu parsel bazında kolaylaştırma yönünde belediyelere yetki verilmeli.Büyükçekmece ilçesi deprem yönünden en riskli alan olması nedeniyle öncelikle bu bölgede kentsel dönüşüm projelerine hız verilmeli fakat bu kapsamdaki kanunlar yetersiz.
Belediyelere sağlanacak imar yetkileri hem müteahhit hem maliklarin şansını arttıracaktır.başta belediye başkanımız Sayın Dr.hasan Akgün olmak üzere tüm bürokratlarımıza ilçemiz genelinde çalışan tüm müteahhit arkadaşlarım adına yasal ve kanuna uygun sağlamış olduğu tüm imkanlardan dolayı teşekkür ediyorum.''dedi.

AKILLI EV SİSTEMİNİ BİZ BAŞLATTIK

'İimalatında olduğumuz projelerimiz en değerli noktalarda olup ve bizim için önemli projelerdir.''diyen Yılmaz ; ''Büyükçekmece merkez bölgesinde ve akıllı ev sistemini bu bölgede ilk biz başlattık. Bunda da ortağım inşaat mühendisi Murat  Demir'in büyük emeği var.Umut ediyorum ki diğer firmalara bu başarımızdan dolayı örnek oluruz. Böylece insanlar daha rahat ve daha güvenilir, evlerinde huzur içinde oturma imkanı bulurlar.Mad Mimarlık olarak amacımız ekonomik anlamdan çok topluma hizmet etmektir.''diyerek sözlerini noktaladı.


Haber: İrfan Demir