ANKARA - Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarından (TCDD) yapılan yazılı açıklamada, Marmaray'ın deniz altındaki tüplerinde sızıntı iddialarının yer aldığı haberler üzerine, TCDD, Marmaray Bölge Müdürlüğü, Müşavir Avrasya Ortak Girişimi ve Yüklenici TGN Ortak Girişimi uzman yetkililerinden oluşan bir teknik ekip tarafından Marmaray’da inceleme yapıldığı belirtildi.

Teknik incelemede, deniz altındaki tüplerde herhangi bir sızıntı veya nemlenmeye rastlanmadığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Teknik inceleme sonucunda işletme güvenliğine mani herhangi bir durumun olmadığı bir kez daha tespit edilmiştir. Yaklaşma tünellerindeki (kara tünellerinde) nemlenme/ıslaklık, toleranslar dahilinde olup dünyanın bütün kara tünellerinde görülebilecek bir durumdur. Bilgi kirliliğinden ve gerçeği yansıtmayan sızıntı haberlerinden yolcularımızın etkilenmemesi için ikinci kez açıklama yapılmıştır. Marmaray ileri teknoloji ile inşa edilen dünyanın en güvenli projelerinden biridir. Gazete haberlerinde yetkililere dayandırılan açıklamalar kuruluşumuz açıklaması değildir."