Ağrı ve Kars'ta vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlattıkları "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

Ağrı Valiliği önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan binlerce kişi, tekbir getirerek, "Recep Tayyip Erdoğan", "Can Can Musa Can", "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Vatan sana canım feda" sloganları attı.

Kur'an-ı Kerim okunduktan sonra darbe girişiminde şehit olanlar anısına dua edildi.

Katılımcılara seslenen Ağrı Valisi Musa Işın, Türk'üyle, Kürt'üyle bu topraklarda yaşayan 78 milyon insanın her türlü hizmete layık olduğunu söyledi.

İlk kez bu milletin darbeye karşı durduğunu ve devletine sahip çıktığını belirten Işın, "Bunun sebebi, son yıllarda devlet, halkı ile barışık ve birlikte yaşıyor. Ağrı halkına çok müteşekkirim. İlk gece burada 15-20 bin kadar insan vardı. Size ne kadar hizmet etsek azdır. Size canımız feda olsun. Allah bizi sizlere karşı mahcup etmesin. Hep Ağrı'nın terörle, kötü insanlarla, yanlışlarla anılmaması gerektiğini düşünüyorduk. Çok şükür ki Ağrı halkı bunu ispatladı." diye konuştu.

"FETÖ sinsi bir örgüt"

Işın, FETÖ'nün tehlikeli ve sinsi bir örgüt olduğunu vurguladı.

FETÖ mensuplarının yıllardır "cemaatçiyiz" diye çocukları kandırıp himayelerine aldıklarını dile getiren Işın, şunları kaydetti:

"Dini kullanarak bu millete zulüm eden bir IŞİD terör örgütü vardı ancak gördük ki Fetullahçılar da dini kullanarak bu millete zulüm etmeye kalkıştılar ve ihanet ettiler. Her ikisi de dini kullanıyor ama FETÖ daha tehlikeli ve daha sinsidir. Zeki çocuklarımızı seçtiler ve kendi amaçlarını gerçekleştirmek için robotlaştırdılar. Sizden tek istirhamım, çocuklarınızı, gençlerinizi PKK terör örgütünden de Fetullahçı Terör Örgütü'nden de uzak tutun. Fetullah Gülen terörist başı da Abdullah Öcalan terörist başı da hepsi kullanılıyor. Adam, Amerika'ya gitmiş, Amerika adamı Türkiye'ye vermiyor. İkiz Kuleler vurulduğunda Usame bin Ladin için sen delil mi istedin de Afganistan'ı işgal ettin? Afganistan'ın Ladin'i desteklediğine dair elinde belge mi vardı? Yok. Şimdi burada o kadar çok insan şehit olmuş, buna rağmen Fetullah Gülen'i Türkiye'ye vermiyor, kanıt istiyor."

"Akşam saatlerinde bir hareketlilik yaşanır oldu"

Kars'ta da vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlattıkları "demokrasi nöbeti"ne devam etti.

Vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla sokaklarda tepkilerini dile getirerek, FETÖ aleyhine sloganlar attı.

Vali Rahmi Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kars'ta her şeyin normal devam ettiğini ve gün içinde tugayları da denetlediklerini bildirdi.

Doğan, 9. Kolordu Komutanı'nın kenti ziyaret ederek komutanlığa bağlı tugayları denetlediğini aktararak, "Türkiye genelinde akşam saatlerinde bir hareketlilik yaşanır gibi oldu. Şu an itibarıyla Kars genelinde sakin bir durum var. Her iki tugayla da görüşüyorum. Jandarmamız, kaymakamlarımız herkesle teyakkuz halinde ve bir sıkıntı yok gibi. İnşallah bir sıkıntı yaşamayız. Vatandaşlar olarak birlik ve beraberlik içerisinde meydanlarda olacağız. Bu nöbeti biraz daha sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.