HABER: FATMA ÇELİK


Şirket yetkililerinden aldığımız bilgiye göre Dedeman Aquapark: "1999 yılında 7.5 milyon dolarlık bir yatırımla 40 bin metrekarelik bir alanda her türlü teknik donanım ve altyapıya sahip olarak, Bodrum’da görkemli bir açılışla hizmete giren DEDEMAN AQUAPARK ,yarımadanın ilk ve en büyük Su Parkıdır. Tüm kaydırak ve havuzlar su kaydıraklarına ilişkin güvenlik normları ve test yönetimleri için oluşturulan EN 1069-1 nolu Avrupa standartlarının 8.1 maddesinde ki kriterlere göre üretilmiştir. Günde 1500 kişilik kapasitesi vardır."

 

19  Mayıs ve 10 Ekim 2015  arasında hizmet verecek olan tesis her gün saat 10:30 ve 18:30 saatleri arasında açık olacak. DEDEMAN AQUAPARK, çocuklu ailelerin en çok rağbet ettiği çocuk havuzu, Türkiye de bir ilk olarak 4 kişi kayılan Big Hole kaydırağı , kullananların adrenalin seviyelerini maximuma çıkaran Kamikaze kaydırağı ve kendinizi denizde hissettirecek Dalga Havuzu ile bu yıl da 40000 metre kare bir alanda, üç ayrı katlar halinde hizmet veriyor..

 

Sığ sularda çocukların rahatça girip çıkabileceği bu birimde kademeli havuzları bağlayan kaydıraklar ve havuzun içinde Kanada’dan getirilmiş çeşitli su eğlenceleri bulunmaktadır. Bunların arasında su fışkırtan oyuncaklardan, su bisikletine ve minik bebeklerin dahi binebileceği dönme dolaplara kadar birçok eğlence birimleri ve oyun alanları olup tüm alan gölgelik bir korunma altındadır. Bu birim sadece çocuklara ait olup, doğum günü partilerinin de yapılabileceği bir alandır. Ayrıca bu alanda Aquapark görevlileri nezaretinde çocukların dinlenmeleri veya uyumaları içinde Şirinler evi hizmet veriyor.

Dedeman Aquapark konuklarına eğlenceyi sunarken çocuklara ayrılan bölümde olduğu gibi her havuz ve kaydırakda güvenliği en iyi şekilde sağlayacak ve misafirlerini  yönlendirecek sertifikalı Cankurtaran elemanları bulunduruyor. Ayrıca, Aquapark’ın açık olduğu saatlerde  görevli bir doktor da tesiste bulunuyor..

 Dedeman Aquapark’ta misafirlerin değerleri eşyaları için ücretsiz çift kilitli emanet kasaları, eşya dolapları hizmete sunuluyor.

 Geçen on altı yıl içinde çok büyük rağbet gören DEDEMAN AQUAPARK on yedinci  yılında da  gündüz aktiviteleri, yeme içme, müzik ve sınırsız su eğlence aktiviteleri ile konuklarının yaz tatillerini daha da keyifli kılacak. 

ERKAN PEKŞEN TURİZİMCİ İŞ ADAMI

Erkan PEKŞEN kimdir?

1964 Yılında Kayseri'de doğdum.Pertevniyal lisesinden sonra G.Ü İletişim Fakültesinden 1985 yılında mezun oldum.Okul Yıllarına Turizm sektöründe çalışmaya başlamıştım.Yani kararımı 3.sınıfta vermiş oldum.

Hayat felsefeniz nedir?

Yaşama her insan gibi kendi ve çevresine faydalı olmaya çalışarak bakıyorum. Özellikle evlendikten ve çocuk sahibi olduktan sonra sorumluluklarımı yerine getirmek için daha fazla çalışmam gerektiğine inanıyorum.

Sizce başarının sırrı nedir?

Başarmanın sırrı olmaz Bence.başarmak, çalışmak ve yaptığı işi sevmektir.Hangi iş olursa olsun.Bazen işini yapan Bahçıvanı izliyorum. İşini Severek yapmasa mutluda olamaz diye düşünüyorum. O işe de devam edemez.

Nasıl bir çocukluk geçirdiniz

Çocukluğum geniş bir çevrede geçti.Yakın akrabalar vb gibi.Ama en önemli değişiklik, Kayseri-Pınarbaşı gibi küçük bir ilçeden İstanbul gibi büyük bir şehre geldiğimde oldu. Laleli de oturduk.Şehrin göbeği ve her kesimden insanlar vardı. .Bu arada Lalelinin değişimine , Oteller ve iş yerlerinin artmasına ,Konutların otel veya işyerine dönüşmesine de tanıklık ettim.

Hayatta sizi en çok üzen neydi?

Bir insan en çok neye üzülebilir? Tabi ki yakınlarını kaybettiğine..Beni de bunlar üzdü.

Unutamadığınız bir anı anlatır mısınız?

Ben geç evlenmiştim 40 yaşında baba oldum. Hiç unutamadığım an İlk çocuğum olan Oğlumun dünyaya geldiği gündür.Onu ilk gördüğüm andır.Çok farklı bir duyguydu. O anı hiç unutamıyorum.

Yarın öleceğinizi bilseydiniz en son ne yapmak isterdiniz

İnşallah yarın ölmem çocuklarım henüz çok küçük.Şaka bir tarafa ailem için yapabileceklerimi bir daha gözden geçiririm.

Sihirli bir gücünüz olsa bu hayatta neyi değiştirirdiniz

Nufus planlaması.Dünyada kaynaklar kıt ve kötü yönetiliyor.Hayal ettiğim diğer bir konuda Temel teknolojik ürünlerin Ülkemizde üretilebilmesi. Bu o kadar önemli ki.Telefondan Otomobile servet ödüyoruz

Park sezonundan ve işleyişinden bahseder misiniz? İnsanlar buraya neden gelmeli, burada ne gibi sürprizlerle karşılaşabilirler ?

Bodrum’da Su parkı ( Aquapark ) işletiyorum.Eskiden Turizmin üç bacağı var derlerdi sektürün ileri gelenleri. aracılk acenta, Ulaşım ve Konaklama diye.Şimdi insanlar gittikleri yerlerde eğlence gibi hoşça vakit geçirebilecekleri yerler de arıyorlar.Su parkları Adrenalinin yüksek olduğu çocuktan yetişkine geniş yelpazede insana hitap ediyor.Bütün gün aktivitelerden istifade edilebiliyor.Turizm bölgelerinde yabancı turistlerin daha çok ilgi gösterdiği yerlerdir Aquaparklar.Çocuklara daha çok hitap ettiği gibi bir yanlış algı var. Çocuk oranı %20 nin altındadır.

Son olarak neler söylemek istersiniz.?

Seçimlerin hemen arkasına gelen günlerdeyiz.Yaz dönemleri Turizm gelirlerinin arttığı ve temel ihtiyaçlarımızı karşılayabileceğimiz üretim dönemindeyiz.Kavgasız ve geleceğimiz için iyi şeyler düşünerek davranmamız gereken günler.Güzel coğrafyamiz ve DoğaL güzelliklerimizi koruyalım ve Sevelim..