Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye'nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı 71. gününe geldi.

Harekat kapsamında, terör örgütü DEAŞ unsurları, Mare bölgesinde olumsuz hava şartlarından da faydalanarak düzenledikleri geniş çaplı saldırı sonucu Aktarin'in güneyinde yer alan, muhaliflerin kontrolündeki Ak Burhan, Vash, Baruzah, Al Gharz, Tlatinah, Tiltanah ve Jabal Hhirbat al Kanisah'ta tekrar kontrolü sağladı. Bölgede, muhaliflerle terör örgütü DEAŞ unsurları arasında çatışmalar sürüyor.

Gün içinde yaşanan çatışmalarda 3 muhalif şehit oldu, 4 muhalif yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerince, dün terör örgütü DEAŞ'a ait 80 hedef vuruldu. Ateş altına alınan DEAŞ unsurları baskı altına alındı ve manevra kabiliyetinden yoksun bırakıldı.

Muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerince, 33 mayın ve bin 379 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.

Muhaliflerce 24 Ağustos'tan bu yana 163 meskun mahal ile yaklaşık bin 310 kilometrekare alanda sağlanan kontrol sürüyor.