İSTANBUL

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle düzenlenen 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'na katılan eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, okurların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Davutoğlu, Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde ziyarete açılan ve Anadolu Ajansı'nın (AA) global iletişim ortağı olduğu fuarda, "Medeniyetler ve Şehirler" isimli kitabını imzaladı.

Okurların yoğun ilgisi dolayısıyla 4 saat boyunca kitaplarını imzalayan Davutoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kitabın bir ülkedeki zihni hayatın en önemli göstergesi olduğunu belirterek, "Bu bağlamda kitap fuarlarındaki yoğun ilgi, beni çok mutlu ediyor hem bir okur hem de yazar olarak. Bugün de çok yoğun bir ilgi vardı." dedi.

Davutoğlu, TÜYAP tarafından düzenlenen kitap fuarının artık gelenekselleştiğini dile getirerek, "TÜYAP çok köklü bir fuar, diğer fuarlarımızla birlikte. Ben de sadece imza dolayısıyla değil, bir okur olarak da hiçbir fuarı şimdiye kadar kaçırmadım. Kitaba yönelik gördüğüm bu ilgi, çok mutlu ediyor ve geleceğe dönük olarak ümitlerimizi pekiştiriyor. Bütün gayret sarf edenlere, organizasyona katkıda bulunanlara ve ayrıca bütün okurlara, kitapseverlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yeni kitap hazırlığı içinde olduğunu da aktaran Davutoğlu, "Aslında bir değil, şu anda birkaç kitap üzerinde çalışıyorum. Özgün yeni bir kitap olarak, zihnimdeki bir gençle sohbet ettiğim kitap çalışmam var. Birkaç aya kadar bitecek inşallah." diye konuştu.

Davutoğlu, imza etkinliğinin ardından fuarı gezdi.

Söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk aktivitelerinin yer aldığı 300 etkinliğin düzenleneceği fuar, 20 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.