MARDİN

Mardin'in Dargeçit ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından terör örgütü PKK mensuplarına yönelik başlatılan operasyon sürüyor.

İlçenin teröristlerden arındırılması, kurulan barikatların kaldırılması, kazılan hendeklerin kapatılması, tuzaklanan patlayıcıların imha edilmesi amacıyla gerçekleştirilen operasyonlarda, sivillerin zarar görmemesi için 11 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

Terör saldırılarından rahatsızlık duyarak, can güvenliği endişesi ile çok sayıda ailenin evlerini terk ettiği ilçede bazı aileler, başka yerlere gitme imkanları olmadığı için saldırıların gölgesinde yaşamını sürdürüyor.

Valilik ve kaymakamlık tarafından bu süreçte mağdur olmamaları amacıyla vatandaşlara, ihtiyaçları doğrultusunda ekmek, içme suyu, çocuk bezi, mama ile kuru gıda paketleri dağıtılıyor.

Evlere dağıtılan yardımların yanı sıra Dargeçit Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) vatandaşların ilettiği talepler de karşılanıyor.

"Yardımı yapanlardan Allah razı olsun"

Vatandaşlardan Z.D, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Büyük mağduriyet yaşıyoruz. Doktora gitmemiz gerekiyor, gidemiyoruz. Yardım dağıtılıyor. Allah razı olsun dağıtanlardan" dedi.

Z.K da, olayların sona ermesini istediklerini söyledi.

Yaşadıkları mağduriyeti dile getiren Z.K, "Perişan olduk. Yiyeceklerimiz de tükenmişti. Bu yardımı yapanlardan Allah razı olsun. Artık barış olsun istiyoruz. Türk kardeştir, yeter artık" ifadelerini kullandı.